h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, kick boks sporuna tutkulu gençler, deprem sonrası yaşanan psikolojik sıkıntıların üstesinden gelmek için spor yapmaktan vazgeçmiyorlar. Mustafa Cuma Uğurlu adında bir genç, 10 yıldır spor salonu işletmeciliği yapıyor ve aynı zamanda kick boks antrenörlüğü yapıyor. Uğurlu, depremzede gençleri kick boks sporuyla yetiştirerek geleceğin şampiyonları olmalarını sağlıyor. Spor salonunda, fitness, kick boks, pilates gibi çeşitli branşlarla hizmet veren Uğurlu, afetten etkilenenlere destek olmaktan mutluluk duyuyor. Antrenör Uğurlu’nun kurduğu spor kulübü, depremzede gençleri heyecanla buluşturarak çeşitli şampiyonalara katılıyor. Bu kulüp, 22 – 29 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na 22 sporcuyla ve 16 – 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Kupası Şampiyonası’na 45 sporcuyla katılacak. Depremzede sporcular, bu yarışmalarda madalya kazanarak şehirlerine zaferle dönmek istiyorlar.

Antrenör Uğurlu, spor salonunun depremde zarar görmediğini ifade ederek, insanların deprem sonrası stres ve kaygılarını atmak için spor yapmaya yönelmelerinin önemli bir adım olduğunu vurguladı. Dövüş sporlarının, stres atmak konusunda etkili bir branş olduğunu belirten Uğurlu, kulüplerinde ulusal ve uluslararası dereceler elde eden sporculara sahip olduklarını söyledi. Uğurlu, son yarışmada 3 dünya birincilikleri dahil olmak üzere yaklaşık 26 madalya kazandıklarını da belirtti. Deprem sonrası psikolojik sıkıntıları atlatmanın kendilerini rahatlattığını dile getiren Uğurlu, insanlara dokunmanın ve onları mutlu etmenin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Birçok sporcu, spor yaparak deprem sonrası ruh hallerini düzeltmeyi başardıklarını ve daha iyi hissettiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra, kick light sporuyla uğraşan depremzede Feyza Avşar, “Bu sporu 2 yıldır yapıyorum. Depremler nedeniyle bir süre ara vermiştim. Ancak hocamın desteğiyle tekrar başladım ve şampiyon olacağım. Deprem stresini burada spor yaparak atacağım. Bu spora devam ederek milli takıma girmeyi hedefliyorum.” sözlerini kullandı.

Diyarbakır’ın ünlü markası Hacıbaba, yurt dışında büyüme yolunda adımlar atıyor.

Sıradaki haber:

Diyarbakır’ın ünlü markası Hacıbaba, yurt dışında büyüme yolunda adımlar atıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.