h Dolar 34,1036 % 0.2
h Euro 38,0601 % 0.2
h Sterlin 45,3333 % -0.04
h Altın (Gr) 2.835,12 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Spor
  • Engin Koyun: “Bu kadar utanç verici bir durumu hiç görmemiştim ve görmeyeceğiz.”

Engin Koyun: “Bu kadar utanç verici bir durumu hiç görmemiştim ve görmeyeceğiz.”

Trendyol 1. Lig'in 18. haftasında Manisa FK'ya deplasmanda 2-1 mağlup olan Kocaelispor'da Başkan Engin Koyun, hakem hatalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Koyun, maçta yaşanan hakem skandalıyla ilgili büyük bir rezillik yaşandığını ifade etti. Kocaelispor Başkanı, hakemlerin camialara karşı yapmış olduğu edepsizlikleri kınadığını belirtti. Maçta ofsayttan ve VAR kararıyla iptal edilen gollerin yanı sıra hakem hatalarının maçın sonucunu etkilediğini dile getirdi. Koyun, bu skandal hakemlere artık görev verilmemesi gerektiğini ve düdüklerinin asılması gerektiğini söyledi.

Kocaelispor Başkanı, Manisa FK mağlubiyeti sonrası hakem hatalarını protesto etti

Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında deplasmanda Manisa FK’ya 2-1 mağlup olan Kocaelispor’un Başkanı Engin Koyun, hakem hatalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Koyun, “Dün bardağın taştığını hep beraber yaşadık. Yalnız bizim tarafımızdan değil, Manisasporlu yöneticiler tarafından dahi hakem skandalı, faciası yaşadık. Böyle bir rezilliği hiçbir zaman görmedim ve görmeyeceğiz” dedi.

Kocaelispor, Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında deplasmanda Manisa FK ile karşılaştı. Maçta 2 golü ofsayt sebebiyle, 1 penaltısı VAR kararıyla iptal edilen Kocaelispor, bu duruma tepki gösterdi. Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan, konuya ilişkin Yıldız Entegre Stadyumu’nda basın açıklaması yaptı. Başkan Koyun hakemlere tepki gösterdi. Tuncay Arıcan ise müsabakanın tekrarlanması için müracaat edeceklerini dile getirdi.

Koyun: “Bir hakem faciası yaşadık”

Hakemlere tepkisini dile getiren Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, “Bu statta en son Altınordu maçında 1.5 metre dışarıdan verilen penaltıyla Kocaelispor’un kaderiyle oynamaya başladılar. Ondan sonraki maçları yakından takip ediyoruz, tam 13 puanımıza direkt etki ettiler, yine sineye çektik. Kocaelispor camiası olarak hiçbir tepki koymadan, ‘Olabilir insandır, hata yapabilirler’ dedik ama camia olarak bu acıyı derinden hissettik. Gelinen noktada aynı tedirginlik yeniden başladı. Dünkü Manisa FK maçına kadar zaman zaman hakem hatalarına maruz kaldık. Sessiz, sedasız, ‘İnsandır hata yapabilirler, camiayı fazla yıpratmayalım, o camia da bizim camiamız’ anlayışla, bugüne kadar geldik. Dün bardağın taştığını hep beraber yaşadık. Yalnız bizim tarafımızdan değil, Manisasporlu yöneticiler tarafından dahi hakem skandalı bir hakem faciası yaşadık” şeklinde konuştu.

Koyun: “Hakemin bir camiayı bu duruma düşürmesini kulüp başkanı, spor adamı olarak üzüldüm”

Başkan Engin Koyun, yaklaşık 40 yıldan beri futbolu takip ettiğini belirterek, “Uzun yıllar futbol camiasının içerisinde bulunmuş bir kardeşiniz ve 4 yıl da kulüp başkanlığı yapmış biri olarak böyle bir rezilliği hiçbir zaman görmedim ve görmeyeceğiz. İnanın orta hakemin düştüğü zavallı duruma acıdım. 2 metre önünde penaltıyı veriyor, VAR’dan beyefendi uyarıyor, VAR’a çağırıyor. Tamam çağırdın, iptaline karar veriyorsun hadi ona da saygı duydum, saygı duymuyorum da senin adına, orta hakem adına saygı duyduğumu düşünelim. Arkasından Manisa’ya karşı bir penaltı veriyorsun. Aynı hakem çok zavallı bir durumda yine VAR’a gidiyor. O rezilliğe yol açtığından dolayı da ikinci bir rezillik yaşanmaması adına aldığı ikazla penaltıyla alakası olmayan bir facia yaşanıyor. Manisa FK başkanı ve yöneticileri de ‘Allah aşkına, bu nasıl penaltı’ diyor. Maç devam ediyor, 45. dakikada Tanque ilgili bariz gol, maalesef VAR çizgisi çekilmiyor. Allah o kadar büyük ki gölgenin işareti oraya düşüyor, stadın gölgesi çizgiyi çekiyor. Hakemin bir camiayı bu duruma düşürmesini kulüp başkanı, spor adamı olarak üzüldüm” diye konuştu.

Koyun: “Hakemin bir camiaya karşı yapmış olduğu edepsizlikten bahsediyorum”

Skandalların maç boyunca devam ettiğini vurgulayan Engin Koyun, “Kouakou’nun ceza sahasına girerken düştüğü pozisyonu hatırlayın. Faul vermiyor, devam ettiriyor. Ondan önceki pozisyonu hatırlatayım, ben size hakemin skandalını hatırlatıyorum. Bir hakemin bir camiaya karşı yapmış olduğu edepsizlikten bahsediyorum.

Karacabey’de Spor Kentinde Çocukların Geleneksel Oyunlarına Katıldı!

Sıradaki haber:

Karacabey’de Spor Kentinde Çocukların Geleneksel Oyunlarına Katıldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.