h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Spor
  • Gaziantep ALG Spor Kulübü, “erkek futbolcu” iddialarına karşı güçlü bir tepki gösterdi

Gaziantep ALG Spor Kulübü, “erkek futbolcu” iddialarına karşı güçlü bir tepki gösterdi

Gaziantep ALG Spor Kadın Futbol Takımı, Beşiktaş maçını 2-1 kazandıktan sonra Patricia Seteco hakkında yapılan 'erkek futbolcu' iddialarına tepki gösterdi. Seteco'nun kadın kimliğine sahip olduğunu belirten kulüp, asılsız iddiaları reddederek yasal başvurular yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, Beşiktaş yöneticilerinin davranışlarını kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını ifade ettiler.

“Gaziantep ALG Spor Kadın Futbol Takımı, Beşiktaş maçını kazandıktan sonra Patricia Seteco’ya yönelik ‘erkek futbolcu’ iddialarına sert bir tepki gösterdi. Gaziantep ALG Spor, yapacakları resmi başvurular hakkında bilgi vererek, iddiaların akılcı ve mantıksız olduğunu belirtti.

Gaziantep ALG Spor Kadın Futbol Takımı, Kadınlar Futbol Süper Lig 16. haftasında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden maçın ardından futbolcuları Patricia Seteco ile ilgili yapılan ‘erkek futbolcu’ iddialarını ciddi şekilde yanıtladı. Gaziantep ALG Spor, yazılı bir açıklama yaparak, bu iddiaların asılsız olduğunu ve gerekli yasal adımların atılacağını ifade etti.

Açıklamada, “14 Ocak 2024 tarihinde ALG Spor – Beşiktaş maçındaki 2-1’lik galibiyetimizin ardından futbolcumuz Patricia Seteco hakkında ortaya atılan gerçek dışı ve dayanaksız iddialara karşı açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Bu iddiaların bilimsel ya da hukuki bir temele dayanmadığı açıktır ve akıl mantık dışıdır. Ayrıca, bu iddiaların galibiyetimizi gölgelemeyi amaçladığı da açıktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, Seteco’nun Angola vatandaşı olduğu ve doğduğu günden itibaren kadın kimliğine sahip olduğuna vurgu yapılarak, transferlerin FIFA ve Futbol Federasyonu protokolleri doğrultusunda gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca, dış görünümün temel alınarak cinsiyet tespiti yapmanın alçaklık olduğu ve sporcuların başarılarıyla değil cinsiyetleriyle ön plana çıkmak istediklerine değinildi. ALG Spor, bu tür açıklamaların cinsiyet ayrımcılığı içerdiğini ve insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Gaziantep ALG Spor, söz konusu açıklamayı yapanlar hakkında gerekli yasal adımların atılacağını belirterek, “Kulübümüz ve futbolcumuz Patricia Seteco’nun haklarını korumak için yasal başvurularımızı yapacağımızı duyururuz. Beşiktaş yöneticilerinin bu davranışlarını kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.”

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi

Sıradaki haber:

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.