h Dolar 34,2657 % -0.05
h Euro 37,0511 % -0.05
h Sterlin 44,3386 % -0.01
h Altın (Gr) 2.996,99 %0,15
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Spor
  • Milli Atlet İbrahim Karateker, Paris 2024 Olimpiyatları için hedef koydu

Milli Atlet İbrahim Karateker, Paris 2024 Olimpiyatları için hedef koydu

Muş'un Konukbekler Beldesi'nde yaşayan milli atlet İbrahim Karateker, 41 kez Türkiye şampiyonu olmuş ve hedefinin 2024 Olimpiyatlarında kota almaktır. Sakatlıklarına rağmen antrenmanlara ara vermeden devam eden Karateker, Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'ndan altın madalya kazanmayı hedefliyor. Şu anda olimpik kadroda yer alan Karateker, en büyük hedefinin zirveye çıkmak ve 2024 Olimpiyatları'na katılmak olduğunu belirtti. Kendisini ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir şekilde antrenman yapmaya devam ediyor.

Muş’ta yaşayan ve 41 kez Türkiye şampiyonu olan milli atlet İbrahim Karateker, gelecek hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları’nda kota almak olduğunu belirtti. Konukbekler Beldesi’nde yaşayan Karateker, atletizmde 12 yıl boyunca büyük başarılar elde etti. Uluslararası birçok yarışmada başarılı sonuçlar elde eden Karateker, şimdi ise Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda altın madalya kazanmayı amaçlıyor. Ancak Azerbaycan’da katıldığı yarışta sakatlık geçiren ve Muş-Bingöl Karayolu’nda otomobilin çarpması sonucu yaralanan milli atlet, bu ağır sakatlıklara rağmen yılmadan yarışlara hazırlanıyor.

Günlük antrenmanlarında yaklaşık olarak 20 kilometre koşan Karateker, 5 Ocak’ta Adana’da düzenlenen Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda birinci olarak başarılı bir performans sergiledi ve 20 Şubat’ta Portekiz’de gerçekleştirilecek olan Kulüpler Kros Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

Karateker, yaz-kış demeden antrenmanlarını sürdüren bir sporcu olarak, en büyük hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak olduğunu vurgulayarak, Adana’daki yarışta elde ettiği birincilikle motive olduğunu söyledi. Karateker, Portekiz’deki şampiyonada ülkesini, kentini ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nü en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti. Antrenmanlarında günlük olarak 20-25 kilometre koşan Karateker, her türlü hava koşulunda antrenmanlarını sıkı bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Her zaman zirveye çıkmayı hedefleyen Karateker, şu anda olimpik takımda yer aldığını ve 2024 Olimpiyatları’na gitmek için yoğun antrenmanlar yaptığını dile getirdi. Hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceğini ve umutlu olduğunu belirten Karateker, başarılı bir şekilde barajı geçmeyi düşündüğünü ifade etti.

Kayserispor’un ilerleyen 3 haftadaki maç programı açıklandı.

Sıradaki haber:

Kayserispor’un ilerleyen 3 haftadaki maç programı açıklandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.