h Dolar 34,0953 % 0.18
h Euro 38,0923 % 0.18
h Sterlin 45,3536 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Spor
  • PFDK, 5 Süper Lig takımına para cezası verdi

PFDK, 5 Süper Lig takımına para cezası verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Samsunspor, Gaziantep FK, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş'a para cezaları verdi. Trabzonspor'a ihtar cezası, Samsunspor'a para cezası ve seyirci engelleme cezası, Gaziantep FK'ya para cezası, Corendon Alanyaspor'a futbolcu men cezası, MKE Ankaragücü'ne para cezaları ve futbolcu men cezası, Çaykur Rizespor'a para cezası ve görevlilere hak mahrumiyeti cezası, Beşiktaş'a para cezası ve seyirci engelleme cezası verildi. Fenerbahçe'ye de çirkin tezahürat nedeniyle seyirci engelleme cezası uygulandı.

Süper Lig’de mücadele eden Samsunspor, Gaziantep FK, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş kulüplerine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından para cezaları verildiği duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan PFDK kararlarına göre:

“Trabzonspor’un 11 Ocak 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor – Samsunspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle uyarı cezası aldığı belirtildi. Aynı sezon içinde ev sahibi olduğu maçta taraftarların ilk kez bu tür bir davranış sergilediği için ise cezalandırıldığı kaydedildi. PFDK’nın 53/3. maddesi gereğince çirkin ve kötü tezahüratta bulunan SOCİOS.COM Doğu Alt Tribün I-J-K bloklarındaki seyircilerin elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki ev sahibi olduğu maça girişlerinin engelleneceği bildirildi.

Samsunspor’un, 11 Ocak 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor – Samsunspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçta ikinci kez bu tür bir davranış sergilediği için 80.000 TL para cezası aldığı ifade edildi. Ayrıca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey Kale Arkası Üst Misafir Tribün Kuzey Üst F Misafir ve Kuzey Üst G2 Misafir bloklarındaki seyircilerin elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki misafir kulüp olduğu maça girişlerinin engelleneceği belirtildi. Samsunspor’un aynı maçta merdiven boşluklarını doldurmaması nedeniyle ve bu eylemi aynı sezon içinde ikinci kez gerçekleştirdiği için 105.000 TL para cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Ayrıca Samsunspor taraftarlarının saha olaylarına sebep oldukları için 112.000 TL para cezası aldığı açıklandı.

Gaziantep Futbol Kulübü’nün, 10 Ocak 2024 tarihinde oynanan Hatayspor – Gaziantep Futbol Kulübü maçında taraftarlarının saha olaylarına sebep oldukları için 112.000 TL para cezası aldığı bildirildi.

Corendon Alanyaspor Kulübü sporcusu Leroy Johan Fer’in, 9 Ocak 2024 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor – MKE Ankaragücü maçında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faul yapması nedeniyle FDT’nin 43. maddesi uyarınca ve 13. maddeye göre 1 resmi müsabaktan men cezası aldığı ifade edildi.

MKE Ankaragücü Kulübü’nün, 9 Ocak 2024 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor – MKE Ankaragücü maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçta dördüncü kez bu tür bir davranış sergilediği için 200.000 TL para cezası aldığı açıklandı. Aynı maçta MKE Ankaragücü’nün zaman çizelgesine uyulmadığı için talimatlara aykırılık nedeniyle 112.000 TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ayrıca MKE Ankaragücü sporcusu Efkan Bekiroğlu’nun rakip takım sporcusuna ciddi faul yaptığı için 2 resmi müsabaktan men cezası aldığı kaydedildi.

Çaykur Rizespor’un 9 Ocak 2024 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçında stadyuma usulsüz seyirci alındığı gerekçesiyle 240.000 TL para cezası aldığı ifade edildi. Aynı maçta Çaykur Rizespor görevlileri Ayhan Pehlivan ve Nizamettin Türkyılmaz’ın stadyuma usulsüz seyirci alarak talimatlara aykırılık yaptıkları için 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldıkları belirtildi.

Beşiktaş’ın, 9 Ocak 2024 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçta altıncı kez bu tür bir davranış sergilediği için 320.000 TL para cezası aldığı açıklandı. FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün’deki seyircilerin elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki misafir kulüp olduğu maça girişlerinin engelleneceği kaydedildi.

Fenerbahçe’nin, 10 Ocak 2024 tarihinde oynanan Fenerbahçe – Konyaspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi gereğince çirkin ve kötü tezahüratta Maraton Üst Tribün H-G, Spor Toto Tribün C-D-E-F, Kuzey Tribün D-E-F bloklarındaki seyircilerin elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu maça girişlerinin engelleneceği kararı alındığı bildirildi.”

Atatürk’ü Anma Oryantiring Şampiyonası, Aliağa’da Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Atatürk’ü Anma Oryantiring Şampiyonası, Aliağa’da Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.