h Dolar 34,0811 % 0.18
h Euro 38,0850 % 0.18
h Sterlin 45,3767 % 0.1
h Altın (Gr) 2.841,56 %0,44
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Spor
  • Real Madrid İspanya Süper Kupa’yı kazanarak şampiyon oldu!

Real Madrid İspanya Süper Kupa’yı kazanarak şampiyon oldu!

Real Madrid, İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek kupayı kazandı. Arda Güler ise Real Madrid'de ilk kez bir kupayı kazandı. Vinicius Junior'un hat-trick yaptığı maçta Lewandowski ve Rodrygo da gol atan isimler oldu. Barcelona'nın tek golünü Lewandowski attı. Ronaldo Araujo'nun oyundan atılmasıyla birlikte farkı 3'e çıkaran Real Madrid, 13. kez İspanya Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Vinicius Junior ise maçın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Real Madrid, İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona’yı 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Milli futbolcu Arda Güler de bu maçta Real Madrid formasıyla ilk kupa sevincini yaşadı.

Real Madrid, Atletico Madrid’i eleyerek finale yükselirken Barcelona ise Osasuna’yı saf dışı bırakarak finale çıkmıştı. Final maçı, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde bulunan Al-Awwal Park Stadyumu’nda gerçekleşti ve heyecan dolu bir El Clasico mücadelesi oldu. Milli futbolcu Arda Güler ise maça yedek kulübesinde başladı.

Maçın 7. dakikasında Real Madrid, Bellinhham’ın ara pasıyla bulduğu golle öne geçti. Vinicius Junior, kaleciyi geçerek topu filelere göndererek takımına avantaj sağladı. Bu golün ardından sadece 3 dakika geçmeden Rodrygo’nun asistinde Vinicius Junior, skoru 2-0’a getirdi. Barcelona ise peş peşe pozisyonlara girse de kaleci Lunin’i geçmeyi başaramadı. Ancak 33. dakikada Lewandowski’nin ceza yayı üzerinden attığı golle Barcelona farkı bire indirdi (2-1).

Karşılaşmanın 39. dakikasında Vinicius Junior ceza sahası içinde Araujo tarafından düşürülünce Real Madrid penaltı kazandı. Brezilyalı oyuncu, bu penaltıyı gole çevirerek hat-trick yapma başarısını gösterdi ve takımını 3-1 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında da ataklar ve pozisyonlar devam etti. 64. dakikada Rodrygo, ceza sahasında önünde kalan topu sert vuruşla ağlara göndererek Real Madrid’i 4-1 öne geçirdi. 71. dakikada Barcelona’nın savunma oyuncusu Ronaldo Araujo, ikinci sarı kartını göstererek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçta başka gol olmadı ve Real Madrid, 4-1’lik net skorla kupayı kazandı.

Bu final maçında Arda Güler forma şansı bulamadı, ancak Real Madrid’e transfer olduktan sonra ilk kupasını İspanya Süper Kupa ile elde etti.

Real Madrid, 13. kez İspanya Süper Kupa’yı müzesine götürerek 2 yıl aradan sonra bu kupayı kazandı. Vinicius Junior, Barcelona’ya karşı attığı 3 golle maçın en değerli oyuncusu seçildi. Teknik direktör Carlo Ancelotti ise Real Madrid ile 11. kupasını kazandı.

Maç sonrasında düzenlenen kupa töreniyle Real Madridli futbolcular, Süper Kupa’yı kaldırarak şampiyonluğun coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Türk Futbol Federasyonu, Segiv Jehezkel konusunda açıklama yaptı

Sıradaki haber:

Türk Futbol Federasyonu, Segiv Jehezkel konusunda açıklama yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.