h Dolar 34,2568 % -0.02
h Euro 37,0450 % -0.02
h Sterlin 44,5268 % 0.08
h Altın (Gr) 3.028,85 %0,05
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Spor
  • Samsunspor’un Süper Lig’de kalma planları

Samsunspor’un Süper Lig’de kalma planları

Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, takımlarının ligde kalabilmesi için üst sıradaki 4 takımdan 1 galibiyet ve 1 beraberlik fazla almaları gerektiğini söyledi. Çapa ayrıca, transfer yasağı cezası alan 6 takımın durumunun küme düşme potasını kızıştıracağına dikkat çekti. Süper Lig'de mücadele eden Samsunspor, ikinci devreye 18 puanla küme düşme hattında girdi. Fuat Çapa, takımlarının ikinci devrede üst sıradaki rakiplerinden 1 galibiyet ve 1 beraberlik fazla alması halinde hedeflerine ulaşacaklarını belirtti. Transfer yasağı cezası alan takımların durumunun ise puan barajını etkileyeceğini ifade etti. Samsunspor teknik direktörü, diğer takımların durumuna odaklanmak yerine kendi hedeflerine odaklandıklarını vurguladı. Mickael Tırpan'ın ise eşinin rahatsızlığı nedeniyle takıma dönmediği ve Sivasspor maçında Laura dışında sakat oyuncularının olmadığı bilgisini verdi. Yarın oynanacak olan Samsunspor-Sivasspor maçıyla Süper Lig'in ikinci yarısı başlayacak.

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Süper Lig’in 2. devresinde kendilerinden üst sıralarda bulunan 4 takımdan 1 galibiyet ve 1 beraberlik daha almaları halinde ligde kalabileceklerini ifade etti. Süper Lig’e 18 puanla küme düşme hattında giren Samsunspor, ilk yarıda 13. sıradaki Ankaragücü ile aralarında sadece 3 puan olduğunu belirten Çapa, kalan 19 maçta rakiplerinden 1 galibiyet ve 1 beraberlik fazla elde etmeleri durumunda ligde kalma şanslarının artacağını vurguladı. Ayrıca, transfer yasağı alan Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor, Ankaragücü ve Kayserispor’un durumunun ikinci devredeki küme düşme potasını kızıştıracağına dikkat çekti.

Fuat Çapa, “Üstümüzdeki takımlardan 1 galibiyet ve 1 beraberlik fazla aldığımızda bu sezonki hedefimize ulaşırız” dedi. İlk yarıdaki hedeflerine ulaştıklarını belirten Çapa, “İlk devreyi 18 puan olarak hedeflemiştik ancak daha fazla puan toplayabilirdik. Oyun performansı olarak iyi ama sonuç olarak kötü bazı maçlar oynadık. 2. devrede yukarıdaki takımlarla aramızdaki farkın açılmamasını istiyorduk. Şu anda da 13. sıradaki takımın üstüne çıkmak için onlardan 1 fazla galibiyet almamız gerekecek. 2. devrede üstümüzdeki takımlardan 1 galibiyet ve 1 beraberlik fazla alırsak bu sezonki hedefimize ulaşırız. Yarın çok önemli bir maça çıkıyoruz. Karşılaşmalardaki bazı kararlar canımızı çok yanmaktadır. Alanyaspor maçında Tait’e yapılan hareket, Trabzonspor maçında Ercan Kara’ya yapılan faullerin görülmemesi gibi olaylar es geçildi. Bu kararlar canımızı çok yakmaktadır. Umarım ikinci devrede bu hatalı kararlarla çok karşılaşmayız” diye konuştu.

Çapa, Süper Lig’den 6 takıma daha transfer yasağı geldiğini belirterek, “Sivasspor, son 2 maçında 4 puan aldı. Biz inanıyoruz ki şimdiye kadar oynadığımız maçlarda sadece birkaç takım bizden daha iyi göründü. Maçların büyük kısmında puan ya da puanlar alabileceğimizi gösterdik. Sivasspor ile sahamızda oynamamamız avantaj olacak. Taraftarımız sadece iç sahada değil, deplasmanda da bizleri yalnız bırakmıyor. Tüm Türkiye ne kadar büyük bir camia olduğumuzu sadece iç sahada değil, deplasmanda da görmeye başladı. Bu birlikteliği devam ettirmek gerekiyor. Bu zor süreci birlikteliğimizle güzel atlatacağımızı umuyorum. Şimdiden kaç puanla ligde kalınacağını söylemek çok zor. Daha oynanacak 19 maç var. Her maçın kendi hikayesi var. Hiç zorluk yaşamayacakları düşünülen 6 takıma daha transfer yasağı geldi. Onların bu yasak karşısında nasıl tepki vereceği, diğer takımların yapacağı takviyeler küme düşme hattındaki puan barajını etkileyecektir” şeklinde konuştu.

Samsunspor haricindeki takımların durumlarıyla ilgilenmediklerini ve kendi hedeflerine odaklandıklarını belirten Çapa, “Transfer yasağı alan takımlardan Adana Demirspor ile Kayserispor’un ilk yarıda aldığı puanlar yüksek. Şu anda bizim rakibimiz onlardır, onlarla mücadele edeceğiz. Şu anda o takım, bu takım diye hesap yapmak yerine kendi işimize odaklanıp, hedeflerimizi yakalamaya çalışmak daha doğru” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Mickael Tırpan’ın eşinin rahatsızlığı nedeniyle Samsun’a dönmediği bilgisini veren Çapa, Tırpan dışında sakat oyuncularının olmadığını ve Sivasspor maçında Laura dışında tüm futbolcuların hazır olduğunu belirtti. Samsunspor, yarın saat 16.00’da Sivasspor ile ikinci devrenin ilk maçına çıkacak.

Kayserispor Basın Sözcüsü Koç, Taraftarların Endişe Etmemesi Gerektiğini Söyledi

Sıradaki haber:

Kayserispor Basın Sözcüsü Koç, Taraftarların Endişe Etmemesi Gerektiğini Söyledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.