h Dolar 34,2588 % 0.06
h Euro 37,0745 % 0.06
h Sterlin 44,5287 % -0.51
h Altın (Gr) 2.994,21 %-0,03
h BIST100 8.654,39 %-1,58
a
  • Vakit
  • Spor
  • Uluslararası 10 golf kulübünün mücadelesinde zafer Cullinan’ın oldu

Uluslararası 10 golf kulübünün mücadelesinde zafer Cullinan’ın oldu

Cornelia Masters Golf Turnuvası'nda Cullinan takımı şampiyon oldu. Ankara Golf Kulübü'nden Ali Doruk Börekçi ise bireysel sıralamada birinci oldu. Turnuvaya Türkiye'deki 10 golf kulübü yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Almanya'dan kulüpler de katıldı. Cullinan takımı toplamda 297 vuruş yaparak birinci olurken, ikinci ve üçüncülük sıralarını Klassis Golf Kulübü ve Taurus Golf Kulübü aldı. Ali Doruk Börekçi ise 145 netle bireysel olarak birincilik elde etti. Cornelia Masters Turnuvası'na 62 oyuncunun katıldığı da belirtildi.

Türkiye’nin golf oyuncularını üçüncü defa bir araya getiren Cornelia Masters’ta Cullinan takımı birincilik elde etti. Ankara Golf Kulübü’nden Ali Doruk Börekçi ise bireysel sıralamada zirveye çıkmayı başardı.

13-14 Ocak tarihlerinde düzenlenen Cornelia Masters, her kulüpten en iyi üç oyuncunun katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’deki 10 golf kulübü yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Korineum ve Almanya’dan Castan golf kulüpleri mücadele etti. Oyuncular, her rauntta 27 çukur oynadı. Turnuva, her oyuncunun en iyi iki dokuz çukur derecesi ve her takımın en iyi iki oyuncusunun skoru üzerinden değerlendirildi. Toplamda 297 vuruşla birinci olan Antalya takımı Cullinan, Şehmus Işık, Emre Bahtoğlu ve Ramazan İnce’den oluşuyordu. İkinci gün daha kötü bir performans sergilediği için ikincilikle yetinen Klassis Golf Kulübü ise 297 vuruşla turnuvayı tamamladı. Taurus Golf Kulübü ise 299 net vuruş ile üçüncülük elde etti.

Bireysel sıralamada ise Ankara Golf Kulübü’nden Ali Doruk Börekçi, toplamda 145 net vuruşla en iyi skoru elde etti ve birinci oldu. İstanbul Golf Kulübü’nden Oğuz Şenol Yüce ise 148 net vuruşla ikinci olurken, Erol İslamoğlu üçüncülüğü elde etti.

Cullinan Golf Kulübü oyuncularından Şehmus Işık, turnuvada gösterdikleri başarıdan dolayı tüm takımları tebrik ederken, Ali Doruk Börekçi ise birincilikten dolayı gurur ve heyecan yaşadığını dile getirdi.

Cornelia Masters etkinliği büyük ilgi gördü. Cornelia Open’a davet edilen kulüp başkanları, kaptanlar ve misafir golfçülerin katıldığı turnuvaya toplamda 62 oyuncu katıldı. A kategorisinde Fahir Telli, B kategorisinde Gülay Dora ve C kategorisinde Banu Kocaoğlu birinci oldu. Buğra Genç, en yakın bayrak ödülünü kazanırken, Samim Yazıcı ise en uzun sürüş ödülünü aldı.

Ödül töreninde konuşan Cornelia Golf Kulübü Genel Müdürü Ali Şahin, Türkiye’nin en iyi golfçülerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Şahin, çekişmeli bir turnuvanın geride kaldığını ve organizasyonun son gün skorlarına göre şampiyonun belli olduğunu vurgulayarak, turnuvaya katılan tüm golfçülere teşekkür etti ve dereceye giren takımları kutladı.

Emmanuel Boateng, Konyaspor’a transfer oldu.

Sıradaki haber:

Emmanuel Boateng, Konyaspor’a transfer oldu.