h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Spor
  • Zeka Oyunları Süper Ligi’nde heyecan dolu bir final!

Zeka Oyunları Süper Ligi’nde heyecan dolu bir final!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Zeka Oyunları Süper Ligi ikinci sezonu sona erdi. Ödül töreninde dereceye giren öğrenciler, Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu tarafından ödüllendirildi. İlkokul ve Ortaokul kategorilerinde dereceye giren okullara para ödülleri verileceği açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, çocukların zeka gelişimini desteklemek amacıyla başlatılan ligin ikincisini tamamladıklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu ise sürekli yarışma ve kendini aşma önemine vurgu yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bu yıl ikinci kez düzenlenen Zeka Oyunları Süper Ligi ödül törenini gerçekleştirdi. Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fiziki yatırımlarla şehri geleceğe taşıma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Eğitime verdiği önemi gösteren belediye, spor salonları ve bilişim atölyeleri gibi imkanları sağlayarak çocukların daha sağlıklı ve donanımlı olmalarını hedefliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, çocukların zeka gelişimine katkı sağlayan önemli bir etkinlik olan Zeka Oyunları Süper Ligi’ni İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenledi. 4 ay boyunca süren çekişmeli müsabakalar sonunda birinci olan öğrenciler ödüllerini aldı. Toplamda 120 okuldan bin öğrenci ve 150 öğretmenin katıldığı ligde, çocukların mantık yürütme, zihinsel egzersiz, strateji ve dikkat geliştirme gibi yeteneklerini kullanmaları hedeflendi. İlkokul kategorisinde Yıldırım Mümin Gençoğlu İlkokulu birinci, Yıldırım Hasan Öztimur 75. Yıl İlkokulu ikinci ve İnegöl Şakir Lakşe İlkokulu üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu birinci, Yıldırım Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Yıldırım Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü sırayı elde etti.

Ödül töreni Yıldırım Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu törene katıldı. Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada oyunların çocukların gelişimi için önemli olduğunu vurgulayarak, Zeka Oyunları Süper Ligi’ni çocukların eğitimlerine destek sağlamak amacıyla başlattıklarını belirtti. Dereceye giren tüm çocukları tebrik eden Başkan Aktaş, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da oyunda kalmak ve sürekli yarışmak gibi becerilerin önemine değindi. Çocukların bu heyecanı yaşayarak başarılı olabileceklerini ifade eden Alireisoğlu, tüm çocukları kutladı ve Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi. Başkan Aktaş, birinci olan öğrencilere 5 bin TL, ikinci olanlara 4 bin TL ve üçüncü olanlara ise 3 bin TL para ödülü vereceklerini dile getirdi.

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, orta sahaya yeni transfer yapıyor

Sıradaki haber:

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, orta sahaya yeni transfer yapıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.