h Dolar 34,2493 % 0.37
h Euro 37,2377 % 0.37
h Sterlin 44,7228 % 0.69
h Altın (Gr) 2.988,08 %1,16
h BIST100 8.870,39 %-1,47
a
  • Vakit
  • Spor
  • Ziraat Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük, Kırklarelispor’u 2-0 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük, Kırklarelispor’u 2-0 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fatih Karagümrük, Serdar Dursun'un golleriyle Kırklarelispor'u 2-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Serdar Dursun, 54. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi ve 84. dakikada bir gol daha atarak skoru belirledi. Fatih Karagümrük, bu galibiyetle kupadaki yoluna devam etti.

Fatih Karagümrük, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Kırklarelispor’u 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Serdar Dursun’un attığı gollerle galip gelen ev sahibi ekip, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki mücadelede üstünlüğünü korudu.

Maçın ilk yarısında Kırklarelispor’un hızlı bir atak geliştirdiği anlarda Okan Derici’nin ceza sahasında yaptığı vuruş kaleci Emre Bilgin tarafından kornere çeldi. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıda da etkili olan Kırklarelispor, birçok fırsattan yararlanamadı. Lasagna’nın yerden vuruşunda kaleci Sarı topu kornere gönderdi. Ardından Teklic’in şutu az farkla auta çıktı. Fatih Karagümrük ise Serdar Dursun’un kafa vuruşunda golü bulamadı.

Ancak 54. dakikada Lasagna’nın ortasında Serdar Dursun’un şutunu kaleci Burak çıkarmasına rağmen, topu tekrar kontrol eden Dursun, sol ayağıyla golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golle heyecanlanan ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tuttu.

69. dakikada Bertolacci’nin asistiyle ceza sahası içinde sert bir şut atan Lasagna, kaleci Burak’ın kornere çeldiği topu filelere gönderemedi. Ancak 84. dakikada Emir Tintiş’in pasıyla hareketlenen Güven Yalçın, savunmanın hatasını değerlendirerek topu Serdar Dursun’a aktardı. Dursun da tek vuruşla ikinci golü kaydederek skoru 2-0 yaptı.

Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fatih Karagümrük, tur atlayarak büyük bir başarı elde etti. Hakemlerin yönettiği mücadelede sarı kart gören isimler ise Muharrem Doğan, Bilal Musa Şentürk ve Serkan Sözmen oldu. Fatih Karagümrük’te ise Serdar Dursun ve Salih Dursun sarı kart gören oyuncular oldu.

Fatih Karagümrük’ün başarılı performansı ve Serdar Dursun’un attığı goller, takımın tur atlamasını sağladı. Kırklarelispor ise elenerek kupaya veda etti.

Enes Soy: “1. Lig’e Yükselmek Tek Hedefim”

Sıradaki haber:

Enes Soy: “1. Lig’e Yükselmek Tek Hedefim”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.