h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Adalet Bakanı Tunç, Bursalı çocuklarla birlikte Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu izledi

Adalet Bakanı Tunç, Bursalı çocuklarla birlikte Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu izledi

SpaceX tarafından fırlatılan bir uzay aracı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da fırlatışı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ndeki dev ekrandan izledi. Bakan Tunç, Türkiye'nin bilim, uzay teknolojisi ve diğer alanlarda nasıl ilerlediğini gördüğünü belirtirken, Vali Demirtaş da Alper Gezeravcı'nın sağ salim dönmesini umut ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise ülkenin geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.

SpaceX, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlattığı uzay aracıyla ilgili haber büyük ilgi görüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve diğer yetkililer, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde yapılan canlı yayınla bu tarihi anı takip etti. Bakan Tunç, “Türkiye’nin artık bilimde, uzay teknolojisinde, sanayide nasıl ilerlediğini hep birlikte görüyoruz. Bu başlangıç, Türkiye’nin uzaydaki varlığının devam edeceği anlamına geliyor” dedi. Tunç ayrıca, Alper Gezeravcı’nın uzayda gerçekleştireceği deneyleri ve gözlemleri millete aktarmasını beklediğini söyledi. Türkiye’nin uzay çalışmalarındaki ilerlemesi ve başarılarıyla gurur duyan yetkililer, gelecekte daha fazla genç bilim insanının yetişeceğini ve Türkiye’nin yükselişinin devam edeceğini belirtti.

Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğuna Hemşehrilerinden Dualar

Sıradaki haber:

Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğuna Hemşehrilerinden Dualar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.