h Dolar 34,1141 % 0.28
h Euro 38,1146 % 0.28
h Sterlin 45,4134 % 0.23
h Altın (Gr) 2.859,57 %1,08
h BIST100 9.960,92 %-0,15
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk astronotu olarak uzay yolculuğuna yaklaşık birkaç saat kala

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk astronotu olarak uzay yolculuğuna yaklaşık birkaç saat kala

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu için geri sayım başladı. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın koltuklarının uçuş pozisyonuna getirildiği ve giysi sızıntı kontrolleri ile iletişim kontrolünün tamamlandığı belirtildi. Uzay aracı Dragon'un kapısı da artık kapalı durumda. Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatmaya saatler kaldı. Saat 00.49'da planlanan fırlatma, dün yaşanan teknik arıza nedeniyle ertelenmişti. Ax-3 misyonunun Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

SpaceX’in Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu hakkında yaptığı açıklamada, “Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonuna getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı” ifadeleri yer aldı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için geri sayım başladı. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, “Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonuna getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı. Dragon kapsülünün kapağı artık kapatıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlatma için geri sayım iki saatten az bir süre kaldı” denildi.

Fırlatma işlemi Türkiye saati ile 00.49’da gerçekleştirilecek. Dün yaşanan teknik arıza nedeniyle ertelenen Ax-3 misyonunun, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da üyesi olduğu ekip tarafından SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece saat 00.49’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

SpaceX tarafından yapılan erken saatlerdeki açıklamada, “Ax-3 misyonunun bugünkü fırlatması için tüm sistemlerin iyi durumda olduğu görülüyor. Fırlatma hedef saati ABD’nin doğu saatiyle 16.49 (Türkiye saatiyle 00.49) olarak belirlendi ve hava koşulları yüzde 80 uygun” denildi.

SpaceX, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonunda Son Hazırlıklar Tamamlandı!

Sıradaki haber:

SpaceX, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonunda Son Hazırlıklar Tamamlandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.