h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Bağcılar’da Gerçekleşen Uluslararası Robotik Yarışması, VEX İle Heyecanlandırdı

Bağcılar’da Gerçekleşen Uluslararası Robotik Yarışması, VEX İle Heyecanlandırdı

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen VEX Robotik Yarışması'nda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt'ten 100 takım yarıştı. Etkinlikte başarılı olan takımlara ödüller verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, milli teknoloji ve yenilik girişimini sürdürdüklerini belirtti.

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen VEX Robotik Yarışması, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’ten gelen 100 takımın katılımıyla renkli bir atmosfere sahne oldu. Heyecan dolu etkinlikte başarılı olan takımlara ödülleri sunuldu.

Bağcılar Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük robotik yarışması olan “VEX – Uluslararası Robotik Yarışması” 13-14 Ocak tarihlerinde düzenlendi. Göztepe Spor Kompleksi’nde gerçekleşen organizasyona 16 farklı şehirden toplamda 100 takım katılarak yarıştı. Bu turnuva, bilime ilgili nesillerin teknoloji ve mühendislik potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflemekteydi. Yarışmacılar, tasarladıkları robotlarla farklı görevleri başarmak için mücadele etti. İki gün boyunca süren yarışma, öğrencilere teknik, liderlik, girişimcilik ve problem çözme yeteneklerini geliştirme imkanı sağladı. Etkinlik sonunda dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, programda yaptığı konuşmada, “Ülkemizde artık liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilimsel araştırma ve teknoloji üretimine verdiği önemi görüyoruz. Geçmişten aldığımız ilhamla, El Cezeri, Ali Kuşçu, İbn-i Sina ve Cabir gibi değerlerimizin izinden gidiyoruz. Sağlık, ulaşım, savunma, eğitim, sanayi ve uzay gibi farklı alanlarda başlatılan yerli ve milli teknoloji ve yenilik girişimini kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Antalya Teknokent ve TÜRKSMD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sıradaki haber:

Antalya Teknokent ve TÜRKSMD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.