h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Bakan Kacır: “Alper Gezeravcı’yı taşıyan aracın ISS’e kenetlenme saati 12.27 olarak belirlendiğini açıkladı”

Bakan Kacır: “Alper Gezeravcı’yı taşıyan aracın ISS’e kenetlenme saati 12.27 olarak belirlendiğini açıkladı”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk astronot Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu'na saat 12.27'de kenetlenmesini beklediklerini açıkladı. Bu tarihi an, planetaryumlar ve bilim merkezlerinde canlı olarak izlenebilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün saat 12.27’de Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bağlanmasını beklediğimizi açıkladı.

Bakan Kacır, Türk astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan aracın Uluslararası Uzay İstasyonu’na ne zaman bağlanacağı konusunda açıklama yaptı. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından “Bugün saat 12.27’de Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlanmasını bekliyoruz. Bu önemli an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki gezegen parklarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekran başında da takip edebilecek: http://axiom.space/live Milletimiz gökyüzü ötesindeki heyecanı yaşamaya hazır ve bu tarihi görevde yer almak için sabırsızlanıyor” dedi.

Japonya’nın Uzay Aracı, Ay’a Başarıyla İniş Yaptı

Sıradaki haber:

Japonya’nın Uzay Aracı, Ay’a Başarıyla İniş Yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.