h Dolar 34,0833 % 0.03
h Euro 37,9039 % 0.03
h Sterlin 45,1908 % 0
h Altın (Gr) 2.794,87 %-0,27
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Dicle Elektrik’ten Gürbüz Mahallesi’ne ilişkin açıklama: “Kaçak kontrolüne izin verilmemesi hizmeti aksatıyor”

Dicle Elektrik’ten Gürbüz Mahallesi’ne ilişkin açıklama: “Kaçak kontrolüne izin verilmemesi hizmeti aksatıyor”

Dicle Elektrik, Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde yaşanan kayıp-kaçak sorununu açıkladı. Mahallede 800 haneye hizmet verebilecek bir trafonun, 154 hanenin aşırı kaçak tüketimi yüzünden arızalandığı ve birkaç gündür elektrik sağlanamadığı belirtildi. Dicle Elektrik, bölgedeki hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kaçak elektrik kullanımının ciddi bir şekilde arttığını ve bu durumun trafoların arızalanmasına neden olduğunu bildirdi. Ayrıca, Gürbüz Mahallesi'nde kaçak elektrik kullanımının yüzde 89'a ulaştığı ve trafonun değiştirilemediği ifade edildi.

Dicle Elektrik, Gürbüz Mahallesi’nde yaşanan kayıp-kaçak sorunu hakkında açıklama yaptı. Mahallede, 800 haneye hizmet verebilecek bir trafo arızalandı ve birkaç gündür elektrik enerjisi sağlanamıyor.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altı ilde kaliteli elektrik dağıtımı hizmeti veriyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kaçak elektrik kullanımında ciddi bir artış yaşandı. Kaçak elektrik kullanımı oranı yüzde 90’lara kadar çıktı ve bu durum trafoların arızalanmasına neden oldu.

Gürbüz Mahallesi’nde de benzer bir sorun yaşandı. Kaçak elektrik kullanımı yüzde 89’a ulaştı ve trafonun aşırı yüklenme sonucu arızalandığı bildirildi. Mahallede kaçak kontrolü yapılamadığından trafonun değiştirilemedi.

Dicle Elektrik yetkilileri, mahalleye üç kez gitmek istediklerini ancak içeriye alınmadıklarını belirtti. Sorunun kaçak elektrik tüketiminden kaynaklandığı ve yapılması gereken hizmetin yapılamadığı vurgulandı.

Gürbüz Mahallesi’nde kaçak kullanımın Hani ilçe merkezinden daha fazla olduğu belirlendi. Hani ilçe merkezinde 3 bin 500 abone yıllık 9 milyon 800 bin kWh elektrik tüketirken, Gürbüz Mahallesi’nde bin 274 abone tarafından 12 milyon 500 bin kWh elektrik tüketiliyor. Kaçak elektrik tüketimi Hani ilçe merkezinde yüzde 8.6 iken bu mahallede yüzde 89 düzeyinde bulunuyor.

İnsanlığın İlk Uzay Görevi İçin Geri Sayım Son İki Gün

Sıradaki haber:

İnsanlığın İlk Uzay Görevi İçin Geri Sayım Son İki Gün

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.