h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Gezeravcı ve diğer 3 Türk astronotu ISS’e ulaştı; Karşılama sevinçle karşılandı

Gezeravcı ve diğer 3 Türk astronotu ISS’e ulaştı; Karşılama sevinçle karşılandı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 27 Eylül'de başlayan "Expedition 70" astronotları ve kozmonotlar tarafından karşılandı. Axiom-3 uzay misyonu kapsamında fırlatılan SpaceX'in Dragon uzay aracı, 36 saatlik yolculuğun ardından ISS'ye kenetlendi. Türk astronot, 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deney yapacak ve görevin tamamlanmasının ardından istasyondan ayrılacak. Axiom-3 uzay misyonu, 19 Ocak'ta başlamıştı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 ekibiyle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) görevine başladı. “Expedition 70” astronotları ve kozmonotları tarafından coşkuyla karşılanan ekip, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan SpaceX’in Dragon uzay aracıyla ISS’ye ulaştı. Uzay yolculuğu yaklaşık 36 saat sürmüş ve ekibin ISS’ye kenetlenmesi Türkiye saatiyle 13.40’ta gerçekleşmişti. Axiom-3 ekibi, “Expedition 70” astronotları ve kozmonotları tarafından fotoğraflandı.

Alper Gezeravcı, İspanyol astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt ile birlikte insan fizyolojisi ve endüstriyel gelişmelere odaklanan birçok bilimsel deney gerçekleştirecek. Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS’de 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Görev tamamlandıktan sonra astronotlar, Dragon kapsülüyle istasyondan ayrılacak.

Axiom-3 uzay misyonu, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer aldığı 19 Ocak’ta resmi olarak başlamıştı. Gezeravcı ve ekibini yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketi, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Fırlatmadan sonra Falcon-9 roketinin yeniden kullanılabilir özelliğe sahip ilk aşama güçlendiricisi, Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndaki İniş Bölgesi 1’e (LZ-1) dönmüştü.

Astronot Alper Gezeravcı ve Axiom-3 Ekibi, ISS’de Uzay Görevine Başladı!

Sıradaki haber:

Astronot Alper Gezeravcı ve Axiom-3 Ekibi, ISS’de Uzay Görevine Başladı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.