h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

GUHEM’de uzay keşfi büyük ilgi çekiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunu heyecanla takip etti. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Başkan Aktaş, bu anın hayatındaki en özel anlardan biri olduğunu söyledi. Bu önemli olayı izleyen Adalet Bakanı Tunç da Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında Türkiye'nin uzay yolculuğuna çıkan Gezeravcı'nın uzaya gidişini Bursa'da vatandaşlarla beraber izlediğini belirtti. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Türkiye olarak büyük bir gurur yaşadıklarını ifade ederek, ülkenin bundan sonra daha güzel başarılar elde edeceğine inandığını söyledi. Başkan Aktaş ve diğer yetkililer, uzay aracının fırlatılmasını ve başarılı bir şekilde yol almasını Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ndeki dev ekrandan izledi.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu Bursa’da Heyecanla Takip Edildi

Bursa’da bulunan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX’e ait uzay aracının fırlatılması büyük bir heyecanla takip edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu tarihî anı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte izleyerek, yaşamının en özel anlarından birini yaşadığını ifade etti.

SpaceX’e ait uzay aracı, ABD saatiyle 16.49’da (TSI 00.49) NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatıldı. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu bu tarihî anı yaşamak için Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan katıldı.

Bakan Tunç, uzay aracının fırlatılmasını ve başarılı bir şekilde yolculuğuna devam etmesini dev bir ekranda izleyenler arasında yer aldı. Tunç, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında Alper Gezeravcı’nın uzaya gidişini Bursa’da halkla birlikte izlediğini belirterek Türkiye adına çok büyük bir an olduğunu vurguladı. Tunç, “Bu günü hiç unutmayacağız. Türkiye artık bilimde, uzay teknolojisinde, sanayide ve diğer alanlarda ilerleme kaydediyor. Türkiye Yüzyılı bilim yüzyılı olacak, inşallah. Bu yüzyıl, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselişe geçecek” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye olarak büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sonrası 14 gün sonra tekrar aralarına döneceğini ve yaşadıklarını kendilerine anlatacağını ifade etti. Demirtaş, Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm bakanlara ve millete teşekkür etti. Kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Çok büyük bir şey başardık. Ülkemizin bundan sonra daha güzel işler yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaşadığı anın hayatındaki en özel an olduğunu belirterek, “Geleceğin Alper’leriyle bu anı paylaşmak benim için çok anlamlı. Ülkemizin geleceği Allah’ın izniyle çok güzel olacak. Çocuklar, kendinize güvenin, çok çalışın ve güzel işler yapacaksınız. Ülkenin geleceği sizlerle daha aydınlık olacak. Bugün Alper kardeşimiz bir ilki gerçekleştirdi, ancak sizler de gelecekte birer Alper olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Bu güzel anı paylaşan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Türkiye’nin 100. yılında gerçekleştirdiği uzay görevinin ve misyonunun büyük bir yol haritası olduklarını ifade etti. İlk astronotlarını bu akşam yollamaktan dolayı sevinçli olduklarını dile getiren Burkay, gençlerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerinin bu etkinlikle açıkça görüldüğünü belirtti. Burkay, “Buradaki gençler, bilim insanları olarak yetişecekler. İnşallah bu ilk adımdan sonra farkı çok kısa sürede kapatırız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bu arada GUHEM’in, Gezeravcı’nın uzay yolculuğuyla ilgili YouTube üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayını 300 binden fazla kişi izledi.

Üsküdarlılar, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu ilgiyle izliyor

Sıradaki haber:

Üsküdarlılar, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu ilgiyle izliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.