h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Milli Eğitim Bakanı Kacır, Nasa Uzay Merkezi’ni ziyaret ettiğinde yaşanan olayları tamamen anlattı

Milli Eğitim Bakanı Kacır, Nasa Uzay Merkezi’ni ziyaret ettiğinde yaşanan olayları tamamen anlattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ABD'de bulunduğu sırada Axıom Space firmasının uzay istasyonu geliştirme tesisini ziyaret etti. Bakan Kacır, Türk sanayi ve teknoloji ekosistemini desteklemek ve yönlendirmek amacıyla insanlı uzay araştırmaları ve uzay istasyonları gibi alanlarda daha fazla rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Axıom Space firmasının uzay istasyonu geliştirme tesisinde incelemeler yapmak üzere ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde Florida eyaletinde düzenlenen fırlatma törenine katılmak üzere ABD’ye gitti. ABD’de bulunan Bakan Kacır, NASA Uzay Merkezi’ni ziyaret ederek, Axiom Space firmasının Uzay İstasyonu Geliştirme Tesisinde çalışmaları inceledi. Kacır, “Amacımız, Türk sanayi ve teknoloji ekosistemini destekleyerek, gelecekte insanlı uzay araştırmalarında, uzay keşiflerinde, uzay istasyonlarında ve tüm değer zincirinde daha aktif bir rol oynamaktır” dedi.

Uzay Aracının İstasyona Gece Yolculuğu Göz Kamaştırıyor

Sıradaki haber:

Uzay Aracının İstasyona Gece Yolculuğu Göz Kamaştırıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.