h Dolar 34,2867 % 0.48
h Euro 37,2174 % 0.48
h Sterlin 44,7794 % 0.81
h Altın (Gr) 2.977,60 %0,80
h BIST100 9.058,40 %0,62
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Samsun’dan Türkiye’ye ‘Deney Hayvanları Kullanma’ Eğitimi Verilecek

Samsun’dan Türkiye’ye ‘Deney Hayvanları Kullanma’ Eğitimi Verilecek

OMÜ'de Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'nın teorik kısmı sınavı yapıldı. 12 farklı şehirden 77 araştırmacının katıldığı sınavı başarıyla tamamlayanlar, uygulamalı eğitimlerine devam edecek ve sertifika alabilecekler. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, araştırmacıları ziyaret ederek AR-GE'ye desteklerini ifade etti. Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, kurumun Türkiye'nin en iyi kursu olduğunu belirtti. HADYEK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, kursun teorik sınavının ardından başarılı olanlara yüz yüze eğitim verileceğini açıkladı. 77 araştırmacının katıldığı programa Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesine dayanılarak hazırlandı.

OMÜ’de Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi Sınavı Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde düzenlenen “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı”nın teorik kısmı asenkron olarak tamamlandı. Sınav, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) ve Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından organize edildi. 12 farklı şehirden katılan 77 araştırmacı, sınava katıldı ve başarılı olanlar daha sonra uygulamalı eğitime geçecek. Başkan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, kursun Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü belirterek, sınava başarılı olanların DEHAM’da yüz yüze eğitim alacağını açıkladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, sınav öncesi araştırmacıları ziyaret etti ve AR-GE’nin önemine vurgu yaptı. Rektör Ünal, DEHAM gibi yapılanmaların üniversitenin genel politikası içinde yer aldığını ve araştırmacılara her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

DEHAM Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, kursun Türkiye’nin en iyi olduğunu söyleyerek, profesyonel çekimler ve asenkron derslerin sadece kendilerine özgü olduğunu belirtti. Aksoy, hayvanların katledilmesinin etik olmadığını ve gereksiz çalışmaların engellenmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün genelgesi doğrultusunda hazırlanan programa, 77 araştırmacı İstanbul, Ordu, Sinop, Rize, Afyonkarahisar, Giresun, Trabzon, Amasya, Bartın, Çorum ve Diyarbakır’dan katıldı. Programın eğitimcileri arasında ise çeşitli alanlardan uzman isimler yer aldı.

OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Terzi ve Prof. Dr. Cengiz Çokluk da sınava gerçekleşen ziyarete katıldı.

BAÜN’lü öğrencilerden Eskişehir’e teknoloji ziyareti

Sıradaki haber:

BAÜN’lü öğrencilerden Eskişehir’e teknoloji ziyareti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.