h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Yerli Üretim Muharip Uçağı KAAN’ın İlk Uçuşunun Yakında Gerçekleşeceğini Açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Yerli Üretim Muharip Uçağı KAAN’ın İlk Uçuşunun Yakında Gerçekleşeceğini Açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2023 yılının değerlendirildiği basın toplantısında, milli muharip uçak KAAN'ın yakın zamanda ilk uçuşunu gerçekleştireceklerini ve 2024 yılında F-16 projelerinin teslimatının yapılacağını açıkladı. Görgün ayrıca Gökbey helikopterlerinin jandarmaya teslim edileceğini ve savunma sanayii sektörünün Türkiye ekonomisine en yüksek katkıyı sağlayan sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, başarılı bir yıl geçirdiklerini ve 2023 yılında birçok projeyi tamamladıklarını açıkladı. Görgün, savunma sanayii sektörünün Türkiye ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline geldiğini belirtti. Ayrıca, savunma ve havacılık sanayii ihracat rakamının 2023 yılında yüzde 27 artışla 5,5 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Görgün, yerli ve milli ürünlerin hem Türkiye’de, hem de dünyanın farklı ülkelerinde başarıyla kullanıldığını vurguladı.

Başkan Görgün, 2023 yılında yapılan faaliyetler arasında ANKA-3 muharip insansız uçağının ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini, HÜRJET jet motorlu uçağın ilk uçuşunu yaptığını ve GÖKBEY helikopterinin jandarmaya teslimatının yapılacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin İHA ve SİHA teknolojilerinde dünya lideri olduğunu ve elektronik harp alanında da öncü olduğunu söyledi.

Başkan Görgün, 2024 yılında ise KAAN muharip uçağının ilk uçuşunun yakın zamanda gerçekleşeceğini ve F-16 projelerinin teslimatının yapılacağını söyledi. Ayrıca, GÖKBEY helikopterinin jandarmaya tesliminin gerçekleşeceğini ve genel maksat helikopterlerinin teslimatının yapılacağını da ifade etti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yerli ve milli ürünlerin yerlilik oranının şu an yüzde 80 olduğunu ve platform alımlarının bir süre sonra konuşulmayacağını belirtti. Ayrıca, milli muharip uçak KAAN’ın motoru için özgün bir çalışma yürütüldüğünü ve kendi üretilen motorun seri üretime yetişmesinin planlandığını söyledi.

Görgün, savunma sanayindeki katmanlı hava savunma sistemleriyle ilgili olarak, var olan elektronik harp ve lazer yetenekleriyle belli bir seviyeye ulaştıklarını ve bu sistemleri yeni nesil uçaklar ve milli muharip uçak KAAN için de geliştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, füze ikaz sistemleri ve hava mühimmatları üzerinde de çalıştıklarını belirtti.

TEKNOFEST 2024’te rekor katılım hedefi için bilgilendirme konferansları düzenleniyor

Sıradaki haber:

TEKNOFEST 2024’te rekor katılım hedefi için bilgilendirme konferansları düzenleniyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.