h Dolar 33,9947 % 0.28
h Euro 37,8833 % 0.28
h Sterlin 44,9519 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,42 %0,43
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Üsküdarlılar, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu ilgiyle izliyor

Üsküdarlılar, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu ilgiyle izliyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Kennedy Uzay Merkezi'nde fırlatılmasının anları Üsküdar Bilim Merkezi'ndeki dev ekranı takip eden vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Gezeravcı'nın yolculuğu, vatandaşlar tarafından duygusal anlarla kaydedildi. İstasyondaki etkinliğe katılanlar, Türkiye'nin yüzüncü yılında bu başarıya tanık olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve gelecekteki uzay projelerini dört gözle beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın bulunduğu roketin, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılma anları, Üsküdar Bilim Merkezi’ndeki dev ekrandan vatandaşlar tarafından heyecanla takip edildi.

Milli Uzay Programı’nın ilk aşaması olan “ilk insanlı uzay misyonu” kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen Alper Gezeravcı’nın yolculuğu, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Üsküdar Bilim Merkezi’nde kurulan dev ekranda yolculuk canlı olarak yayınlanırken, vatandaşlar geriye sayarak tarihi anı heyecanla izledi. Bazı vatandaşlar, yolculuğu coşkuyla takip ederken bazıları da duygusal anları cep telefonlarıyla kaydettiler.

Uzay etkinliğinde yer alan Nihat Kağıt, “Çok heyecanlıyız. Ülkemizin yüzüncü yılında bir Türk vatandaşının uzaya çıkması ve bunu canlı olarak izliyor olmak bize mutluluk verdi. İnşallah gelecekte daha fazla arkadaşımızı uzayda görmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Programa katılan Aleyna Akkaya ise, “Bu durumu çok güzel ve olumlu buluyorum. Çok gururlandık. Tüm anlara tanıklık ettik. Allah daha da bu yolda ilerlemeyi nasip etsin ve daha güzel projelerin gerçekleşmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yağıbasan Medresesi’nde Unutulmaz Anılar Yaşandı

Sıradaki haber:

Yağıbasan Medresesi’nde Unutulmaz Anılar Yaşandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.