h Dolar 35,1761 % -0.01
h Euro 36,7640 % -0.01
h Sterlin 44,4039 % 0.28
h Altın (Gr) 2.956,17 %-0,72
h BIST100 10.025,47 %0,77
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü fidanlığı Kocasinan’da

Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü fidanlığı Kocasinan’da

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'nin en büyük fidanlığında 320'den fazla ağaç ve 450 binden fazla bitkiyle yeşil alana katkıda bulunuyor. Kocasinan'ı daha yeşil ve güzel bir yer haline getirmek için çeşitli bitkiler yetiştiren fidanlık, Ar-Ge merkezi gibi çalışıyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yeşil alan miktarının dünya standartlarının iki katı olduğunu belirtti. Fidanlıkta ağaç, çalı, tıbbi ve aromatik bitkilerin yanı sıra iç mekan çiçekleri yetiştiriliyor. Ayrıca bitkisel harç ve toprak üretimi de yapılıyor. Kocasinan Belediyesi, estetik güzelliği ve bölgenin yeşillendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi, Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü fidanlığını barındıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı fidanlıkta, 320’den fazla türde saksılı ağaç ve 450 bini aşkın bitki kapasitesi ile bitkisel materyal üretimi gerçekleştiriyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gelecek nesillere daha yeşil bir Kocasinan bırakmak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, fidanlıkların Ar-Ge faaliyeti yürüten bir üretim merkezi gibi çalıştığını belirtti.

Oruçreis ve Gömeç Mahallesi’nde bulunan fidanlıkta Kayseri iklimine uygun çeşitli bitkiler yetiştirildiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin her köşesini yeşillendirmeye devam ettiklerini vurguladı. Kocasinan’ın kişi başına düşen yeşil alan miktarının dünya standartlarının iki katı olduğunu dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ı değiştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fidan ve ağaç dikiminin yanı sıra parklarda çeşitli bitkilerle renk katıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, fidanlıklarda ağaç, çalı, tıbbi ve aromatik bitki, iç mekan çiçeklerinin üretimini gerçekleştiriyor. Oruçreis ve Gömeç bölgesinde faaliyet gösteren fidanlıklar, 50 bin metrekarelik alan üzerine kuruludur ve toplamda 450 bini aşkın bitki bulunmaktadır. Ayrıca, 10 bin metrekare alana sahip olan bitkisel harç üretim tesisinde günlük bin metreküp bitkisel harç üretilmektedir. Toprak Üretim Tesisi de hafriyat toprağından peyzaj alanları için verimli toprak üretimi yapmaktadır ve günlük bin metreküp üretim kapasitesine sahiptir. Fidanlarımız, Kayseri ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinde ilçe genelinde çiçeklendirme çalışmaları yürütülmektedir. İlkbahara yönelik hazırlıklarımız ise devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, bölgenin yeşillendirilmesi ve estetik güzelliğinin artırılması için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Kış aylarının vazgeçilmezi: Çıldır’da kızak atlarına battaniyeli koruma sağlanıyor

Sıradaki haber:

Kış aylarının vazgeçilmezi: Çıldır’da kızak atlarına battaniyeli koruma sağlanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.