h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “3,5 kilometre uzunluğundaki Kağıthane – Gayrettepe etabındaki çalışmaları tamamladık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “3,5 kilometre uzunluğundaki Kağıthane – Gayrettepe etabındaki çalışmaları tamamladık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son etabı olan Kağıthane-Gayrettepe arasındaki çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Gayrettepe İstasyonu'nun hizmete açılmasıyla birlikte, havalimanı metro hattı diğer hatlarla entegre olacak ve seyahat süreleri kısalacak. Bakan Uraloğlu ayrıca İstanbul'daki raylı sistem ağına ilişkin de bilgi vererek, devam eden projelerin tamamlanmasıyla ağın uzunluğunun artacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da devam eden metro çalışmalarının bir aşamasının tamamlandığını açıkladı. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Gayrettepe-Kağıthane kesimi hizmete alındığında, hat uzunluğunun 37,5 kilometreye çıkacağını belirten Bakan Uraloğlu, bu bölümün özellikleri hakkında bilgi verdi. Hatın en derin noktası olan Gayrettepe İstasyonu’nun, Havalimanı metro hattıyla, Metrobüs ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro hattıyla entegre hale geleceğini sözlerine ekledi. Böylelikle Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya, diğer bölgeler arasındaki seyahat süreleri ise kısaltılacak.

Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane kesiminin tamamlanmasının birçok ilki de beraberinde getirdiğini belirterek, hızlı olan metro araçlarından ve yerli sinyalizasyon sistemi kullanımından bahsetti. Cumhurbaşkanı liderliğinde İstanbul’un modern raylı sistem ağlarıyla donatıldığını ve bu projelerin İstanbullular tarafından da takip edildiğini ifade eden Uraloğlu, daha önce gerçekleştirilen diğer prestij projelere de değindi.

Bakan Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimindeki istasyonlarında şu ana kadar 5,15 milyon yolcu taşındığını ve hatın yoğun olarak kullanılan istasyonlarının Kağıthane ve İstanbul Havalimanı olduğunu vurguladı. Ayrıca, İstanbul’da devam eden diğer metro hattı projeleri hakkında bilgi veren Uraloğlu, yapımı devam eden projelerin tamamlandığında İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunun 394,2 kilometreye çıkacağını söyledi.

Bu gelişmelerle İstanbul trafiğinin rahatlatılması ve ulaşımda kalitenin artırılması hedefleniyor. Uraloğlu’nun açıklamaları, vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Gezeravcı Türk Astronotunun Dahil Olduğu AX-3 Uzay Aracı İçeriden Gözler Önüne Seriliyor

Sıradaki haber:

Gezeravcı Türk Astronotunun Dahil Olduğu AX-3 Uzay Aracı İçeriden Gözler Önüne Seriliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.