h Dolar 34,1152 % 0.28
h Euro 38,1457 % 0.28
h Sterlin 45,4902 % 0.38
h Altın (Gr) 2.875,18 %1,64
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • AK Parti ve CHP, beraber taşıma seçmen itirazı dile getiriyor

AK Parti ve CHP, beraber taşıma seçmen itirazı dile getiriyor

AK Parti ve CHP Taşköprü belde teşkilatları, Yalova İl Seçim Kurulu'na taşıma seçmen iddiasıyla itirazda bulundu. Taşköprü beldesinde yaşanan bu durumda iki parti, taşıma seçmen kayıtlarının incelenmesi sonucunda beldede ikamet etmeyen kişilerin seçmen listesinde yer aldığını tespit etti. Özellikle Elmakent Sitesi, Başak Sitesi, Zuhal Kent Sitesi ve Taşköprü Merkez Mahallesi gibi bölgelerde misafir vatandaş olarak kayıtlı çok sayıda taşıma seçmenin bulunduğu belirlendi. İki parti, tespit edilen taşıma seçmenlerin seçmen listesinden silinmesi için Yalova İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

AK Parti ve CHP, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde usulsüz seçmen iddiasıyla Yalova İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Taşköprü beldesindeki seçmenlerin taşıma seçmen olduğu iddiasıyla harekete geçen iki parti, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti ve CHP belde teşkilat yöneticileri, belediye başkanını belde sakinlerinin belirlemesi amacıyla taşıma seçmenlerin tespit edilmesi ve listelerinin silinmesi için birlikte mücadele edeceklerini beyan ettiler. İki siyasi parti tarafından incelenen seçmen listelerinde, Taşköprü beldesine hiç gelmemiş kişilerin isimlerinin yer aldığı ve seçim sonucunu etkileyebilecek sayıda taşıma seçmen kaydı tespit edildi. Özellikle Elmakent Sitesi, Başak Sitesi, Zuhal Kent Sitesi ve Taşköprü Merkez Mahallesi’nde çok sayıda taşıma seçmen kaydı bulunduğu belirlendi. Bu durum üzerine AK Parti ve CHP belde başkanları, tespit edilen taşıma seçmenlerin seçmen listesinden silinmesi için ilgili mercilere başvuruda bulundu. İl Seçim Kurulu’na dilekçeler verilerek yapılan itirazlarla birlikte, Yalova Valisi, Çiftlikköy Kaymakamı ve Yalova İl Seçim Kurulu Başkanı da göreve çağrıldı. AK Parti ve CHP, süreci dikkatle takip edeceklerini ve seçim sonucuna etki edebilecek her türlü olumsuz ve hukuka aykırı durumu yakından izleyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

İsrail’de, kritik söylemlerin yer aldığı mezar taşı kaldırıldı

Sıradaki haber:

İsrail’de, kritik söylemlerin yer aldığı mezar taşı kaldırıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.