h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Akbıyık Valisi, 5 aylık hizmet sürecini değerlendirdi

Akbıyık Valisi, 5 aylık hizmet sürecini değerlendirdi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, göreve başlamasından bu yana yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Akbıyık, 2023 yılında 10 milyon yerli ve yabancı turistin Muğla'yı ziyaret ettiğini, ören yerlerini ise yaklaşık 1 milyon kişinin gezdiğini açıkladı. Vali, Muğla'nın turizm potansiyelini geliştirmek için devlet, belediye ve diğer paydaşlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Muğla'nın en büyük sorununun konut olduğunu belirten Akbıyık, acil konut projelerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 5 aylık görev süresini değerlendirdi. Vali Akbıyık, Muğla’ya 2023 yılında 10 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, ören yerlerini ise 1 milyon 164 bin 151 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

Muğla Valisi Akbıyık, Muğla genelindeki basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, göreve geldikten bu yana yaptıkları faaliyetleri ve hedeflerini anlattı. Vali Akbıyık, Muğla’nın turizm potansiyelini ve kültürel zenginliklerini geliştirme konusunda devlet ve diğer kurumların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 28 antik kentte arkeolojik kazıların devam ettiğini ve 24 antik kente valilik olarak destek verdiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 164 bin 151 kişinin müze ve ören yerlerini ziyaret ettiğini, 2023 yılında ise 3 milyon 395 bin 947 yabancı ve yerli turisti Muğla’da ağırladıklarını ifade etti.

Vali Akbıyık, Muğla’da spor turizmi ve sağlık turizminin geliştiğine de dikkat çekti. Ayrıca, Muğla’nın ekonomik olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu, su ürünleri ve çam balı üretiminde birinciliklerinin olduğunu söyledi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ayrıca, Muğla’nın en büyük sorununun konut olduğunu belirterek, özellikle Bodrum, Marmaris ve Menteşe ilçelerinde büyük bir konut sorunu bulunduğunu ve acil konut projelerinin yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, memurların Muğla’ya gelmekte isteksiz olduğunu ve bu konuda Ankara’da çalışmalar yaptıklarını da aktardı.

Körfez’deki şehitler için Ku’an-ı Kerim okuma etkinliği düzenlendi

Sıradaki haber:

Körfez’deki şehitler için Ku’an-ı Kerim okuma etkinliği düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.