h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Alper Gezeravcı’ya Yörük kökenli vatandaşlarımızdan destek yağıyor

Alper Gezeravcı’ya Yörük kökenli vatandaşlarımızdan destek yağıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde Yörükler, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'ya destek vermek için elinde dövizlerle deve ve eşek sırtında yürüyüş düzenledi. Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de uzaya fırlatılacak. Yörükler ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Gezeravcı'ya destek vermek için uğurlama programı düzenledi. Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştirilen uzay yolculuğu, 18 Ocak 2024'te Florida'dan fırlatma işlemiyle başlayacak.

Silifke’deki Yörükler, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’ya destek amacıyla ellerinde dövizlerle deve ve eşek sırtında bir yürüyüş düzenledi. Gezeravcı’nın 17 Ocak’ta gerçekleşecek uzay yolculuğuna saatler kala Narlıkuyu Mahallesi’nde bir araya gelen Yörükler, Silifke’nin gururu olan Gezeravcı’ya uğurlama programı düzenledi. Etkinliğe, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Sarıkeçili Yörükler Derneği Başkanı Bayram Gök ve Narlıkuyu Mahalle Muhtarı İrfan Aydın da katıldı. Yörükler, Silifke’nin gururu olan Alper Gezeravcı’ya destek olmak amacıyla deve ve eşeğe binerek, ellerinde “Silifke’mizin gururu Alper Gezeravcı” ve “Yörük çocuğu uzaya gidiyor” yazılı dövizleri taşıdı.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Yörüklerle birlikte Gezeravcı’ya destek vererek, “Bugün Allah kısmet ederse 17’sini 18’e bağlayan gece saat 01.11’de Yörük çocuğumuz Alper Gezeravcı’yı Silifkeli hemşehrilerimizle birlikte Anıt Meydanı’ndan uğurlayacağız. Yörük olduğunu her platformda dile getiren kardeşimize, Silifke’nin Yörük kültürünü yaşatan Toros Dağları’ndan selam göndermek istedik. İnşallah Allah’ım kazasız belasız gidip gelmesini nasip eder” dedi.

Sarıkeçili Yörükler Derneği Başkanı Bayram Gök ise duygularını paylaşarak, “Uzaya giden astronotumuzla gururluyuz, mutluyuz. Allah yolculuğunda sağ salim gitmesini nasip etsin” dedi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TÜBİTAK UZAY ve Axiom Space uzmanları tarafından detaylı bir süreç sonucunda seçildi. Gezeravcı’nın Ax-3 uçuşunda ABD ve İspanya’yı temsilen misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri’nden Pilot Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt ile birlikte görev alacak. Gezeravcı ve ekibi, Florida’dan 18 Ocak 2024 Perşembe günü saat 01.11’de fırlatılacak ve 19 Ocak’ta saat 13.15’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenecek. Bu adımla birlikte Türkiye’nin 2021’de ilan ettiği Milli Uzay Programı’nın “ilk insanlı uzay misyonu” gerçekleştirilmiş olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Yatırımdan Yatırıma Koşarak Hizmet Veriyor

Sıradaki haber:

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Yatırımdan Yatırıma Koşarak Hizmet Veriyor