h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Osmaniye'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 99'uncu yıl dönümü törenle kutlandı. Tren istasyonunda gerçekleştirilen törende Atatürk'ün temsili karşılanması yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ve şiir okundu. Daha sonra mehteran birliği konseri ve top atışı gerçekleştirildi. Tören, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Atatürk Anıtı'na yürüyüşle devam etti. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından Vali Yılmaz tarafından şeref defteri imzalandı. Vali Yılmaz, Atatürk'ün Osmaniye'ye ziyaretinin 99. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Osmaniye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı. Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’ndaki törende Atatürk’ün temsili karşılanması gerçekleştirildi. İzciler, taşıdıkları Türk bayrağını Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’a takdim ettiler. Vali Yılmaz da al bayrağı öperek teslim aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Halkoyunları Topluluğu gösterisini sergiledi. Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Rüstem Mert Kıraç, “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiiri okudu. Ardından Osmaniye Belediyesi Mehteran Birliği konseri gerçekleştirildi ve 21 pare top atışı yapıldı.

Tren garındaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Yılmaz, şeref defterine şu cümleleri yazdı: “Bugün topraklarımızın bereketiyle yoğrulan, şehitler diyarı Osmaniye’mizi ziyaret ettiğinde halkımız tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 99. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyet’in ilanından sonra sık sık vatandaşlarımızla diyalog kurmuş ve yurdun her köşesini ziyaret etmiştir. Osmaniyeli hemşehrilerimiz, Atatürk’ün bu topraklara olan ilgisini ve sevgisini görünce tekrar teşrif buyurmasını istemişlerdir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyareti ve iltifatı, hemşehrilerimizin gösterdiği derin hürmet ve sevgiyle anlam kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yılını kutluyor, kendisini, kahraman silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle karşılayan hemşehrilerimize, Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”

Yüce: Geleceğimizin eğitimine devam edeceğiz

Sıradaki haber:

Yüce: Geleceğimizin eğitimine devam edeceğiz

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.