h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Atların Serbest Bırakılmasıyla İlgili Vatandaşların Tepkisi Arttı

Atların Serbest Bırakılmasıyla İlgili Vatandaşların Tepkisi Arttı

Aydın'ın Germencik ilçesinde, çift sezonu sonrası doğaya salıverilen atlar, ekili tarlalara zarar veriyor. Vatandaşlar, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın göreve çağrılmasını istiyor. Atların kontrolsüzce dolaştığı belirtilirken, çiftçilerin sorunlarının görmezden gelindiği ifade ediliyor. Atların sahipleri ise sadece ihtiyaç durumunda atları kullanıp kazanç sağladıkları belirtiliyor. Mahalle sakinleri, çiftçi malları koruma başkanlığının görevini yerine getirmesini talep ediyor.

Aydın’ın Germencik ilçesinde, çift sezonunun ardından sahipleri tarafından kırsal mahallelerde doğaya salınan atlar, tarım arazilerine zarar vermeye devam ediyor. Vatandaşlar, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı göreve çağırarak bu soruna çözüm bulmasını istiyor.

Her yıl Nisan ayında başlayan çift sezonu, Haziran ayına kadar sürüyor ve Ekim-Kasım aylarında da tohum ekimi yapılıyor. Germencik’e bağlı kırsal Bozköy Mahallesi’nde, çift sezonunun sona ermesinin ardından sahipleri tarafından doğaya salınan atlar, tarım arazilerine ve bağ-bahçelere ciddi zararlar veriyor. Atların kontrolsüz bir şekilde dolaştığını belirten bölge sakinleri, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı göreve çağırarak yardım istiyor.

Mahalledeki çiftçilerden Abdurrahman Karazor, “Bu atların hepsi sahipli. Ancak sahipleri sadece ihtiyaç olduğunda kullanıyor ve bu atlar üzerinden para kazanıyorlar. Ancak çift sezonu bittikten sonra, herkes bu atları aç bırakmak için olumsuz hava koşullarına rağmen doğaya salıyor. Açlıkla mücadele eden hayvanlar, ekili arazilere ve diğer yerlere zarar veriyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, koruma parası adı altında bizden aidat almasına rağmen, sorunlarımızı göz ardı ediyor. Bu atlar aylardır Bozköy ve çevresinde sürüler halinde dolaşıyor. Son zamanlarda ciddi zararlara yol açmaya başladılar. Atların sahiplerine durumu bildirmemize rağmen kimse umursamıyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın görevini yerine getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Jandarma, çocuklara yaptıkları görevi çizgi filmle anlattı

Sıradaki haber:

Jandarma, çocuklara yaptıkları görevi çizgi filmle anlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.