h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Avcılar Belediyesi Yönetişim Raporu’nda kusursuz bir başarı gösterdi

Avcılar Belediyesi Yönetişim Raporu’nda kusursuz bir başarı gösterdi

Argüden Yönetişim Akademisi'nin İstanbul'da yaptığı "Belediye Yönetişim Karnesi" çalışmasında Avcılar Belediyesi, vatandaş memnuniyetinde tam not alarak ilk sekiz belediye arasında yer aldı. İstanbul İlçe Belediyelerinin şeffaflık, katılımcılık, sürdürülebilirlik, kurumsal işleyiş, yaşam kalitesi ve çevre gibi alanlarda yapılan araştırmaların sonuçları paylaşıldı. Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş, Çekmeköy, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli ve Şişli Belediyeleri, en yüksek puanları alarak ilk sekiz sırada yer aldı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, şeffaflık ve katılımcı yönetim ilkesini benimsediklerini ve belediye meclis oturumlarını canlı yayınladıklarını belirtti.

Avcılar Belediyesi, Argüden Yönetişim Akademisi’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği “Belediye Yönetişim Karnesi” çalışmasında vatandaş memnuniyeti açısından tam not almış ve ilk sekiz belediye arasında yer almıştır. İstanbul ilçe belediyelerinin şeffaflık, katılımcılık, sürdürülebilirlik, kurumsal işleyiş, yaşam kalitesi ve çevre gibi alanlarda yapılan araştırmaların sonuçları, Altınbaş Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansla kamuoyuna sunulmuştur. İlgili araştırmada, Avcılar, Kadıköy, Fatih, Şişli, Sultanbeyli ve Bağcılar Belediyesi’nden yetkililerin katıldığı bir panel gerçekleşmiştir. Arama motorlarında dikkat çekecek bir başlık seçmek için site adımız olan Vakit.com.tr’yi kullanacağım ve haberi özgün bir şekilde yazacağım. Başlıkta özellikle Avcılar Belediyesi’nin memnuniyet puanını vurgulayarak tıklama almayı hedefliyoruz.

Başlık: “Avcılar Belediyesi, Vatandaş Memnuniyetinde Tam Not Aldı”

Haber: Argüden Yönetişim Akademisi’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği “Belediye Yönetişim Karnesi” çalışmasının sonuçları açıklandı. Bu çalışmada, İstanbul ilçe belediyelerinin şeffaflık, katılımcılık, sürdürülebilirlik, kurumsal işleyiş, yaşam kalitesi ve çevre gibi alanlardaki performansları vatandaş memnuniyeti açısından değerlendirildi. İşte bu karnede Avcılar Belediyesi, tam not alarak ilk sekiz belediye arasında yer aldı.

Altınbaş Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta açıklanan sonuçlara göre, Avcılar Belediyesi; paydaş ve vatandaş odaklı entegre raporlama yapması, Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası’nı kullanma hakkını elde etmesi, katılımcı bütçe süreçlerini uygulaması, kapsayıcı politikalar benimsemesi ve sürekli öğrenmeye önem vermesi ile dikkatleri üzerine çekti. Avcılar’a bu özellikleri ile birlikte Bağcılar, Beşiktaş, Çekmeköy, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli ve Şişli Belediyeleri de en yüksek puan alarak ilk sekiz sırada yer aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 31 Mart seçimleri öncesinde Uluslararası Şeffaflık Derneği ile “Şeffaflık Taahhütnamesi” imzaladıklarını belirterek, “Ülkemizin ekonomik kriz yaşamasının, yöneticilerin şeffaf olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nedenle Avcılar’a şeffaf bir belediye yönetimi vaad etmiştim ve görev sürem boyunca bu ilkeyi benimsedik. Bireyci yaklaşımı reddettik ve tüm kararları katılımcı bir yönetim şeklinde aldık. Avcılar’ın geleceğini Avcılar halkı şekillendirecek” dedi.

Avcılar Belediyesi, “birlikte yönetim” ve “hesap verebilirlik” anlayışıyla meclis oturumlarını sosyal medya hesaplarından canlı yayınlamaya başladı. Borçlu bir belediyeyken, israfın önüne geçerek bütçe fazlası veren belediye, var olan kaynakları etkin ve verimli kullanarak az parayla büyük işler başardı.

Avcılar Belediyesi’nin vatandaş memnuniyetinde tam not alması, belediyenin şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışının sonuçlarını gözler önüne sermektedir. İlerleyen dönemde bu başarıyı sürdürerek, daha da gelişmiş belediyecilik hizmetleri sunmayı hedeflemektedir.

Isparta’da kar nedeniyle çöken kapalı pazar, hızla yeniden yapılandırıldı.

Sıradaki haber:

Isparta’da kar nedeniyle çöken kapalı pazar, hızla yeniden yapılandırıldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.