h Dolar 34,1227 % 0.29
h Euro 38,1403 % 0.29
h Sterlin 45,4772 % 0.33
h Altın (Gr) 2.873,72 %1,58
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Aydınlı kadınlar, Rahim Ağzı Kanseri hakkında bilgilendirildi

Aydınlı kadınlar, Rahim Ağzı Kanseri hakkında bilgilendirildi

Aydın Devlet Hastanesi, "1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında stant açarak kadınları bilgilendirdi. Serviks kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen genç ve sosyoekonomik açıdan yoksun kadınları etkileyen bir sorun olarak bilinmektedir. Türkiye genelinde bu konuda farkındalık etkinlikleri düzenlenirken, Aydın Devlet Hastanesi de poliklinik girişinde stant açarak hastane personeli ve hasta yakınlarını serviks kanseri hakkında bilgilendirdi. 30-65 yaş arası kadınların ücretsiz olarak yaptırabileceği tarama testi de önerildi.

Aydın Devlet Hastanesi’nde “1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında, kadınlara bilgilendirme yapılmak üzere bir stant açıldı. Serviks kanseri, büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, gelişmekte olan ülkelerde genellikle genç ve sosyoekonomik açıdan dezavantajlı kadınları etkileyen bir halk sağlığı sorunu olarak bilinmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de Ocak Ayı, Serviks Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş ve bu hastalığa dikkat çekmek üzere farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Aydın Devlet Hastanesi’nde de bu kapsamda poliklinik girişinde bir stant açılarak hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları serviks kanserinin belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ile korunma yolları konusunda bilgilendirilmektedir. Serviks kanseri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “önlenebilen ölüm nedeni” olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle 30-65 yaş arasındaki kadınların KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından ücretsiz olarak yapılan tarama testini 5 yılda bir yaptırmaları önerilmektedir.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç: “Tüm Kayseri Halkı Olarak Birlik Olacağız

Sıradaki haber:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç: “Tüm Kayseri Halkı Olarak Birlik Olacağız

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.