h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bağcılar, kentsel dönüşüm bilgilendirme tırının ziyaret ettiği ilk nokta oldu

Bağcılar, kentsel dönüşüm bilgilendirme tırının ziyaret ettiği ilk nokta oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" kampanyasını tanıtmak için bilgilendirme tırı Bağcılar'da halkın ilgisini çekti. Tır, 20 Ocak Cumartesi gününe kadar Bağcılar Meydanı'nda kalacak ve İstanbul'un depreme hazır olması ve riskli yapıların dönüşmesi amacıyla yapılan projenin ayrıntılarını vatandaşlara aktaracak. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar'ın kentsel dönüşümde en çok başvurunun olduğu ilçe olduğunu belirtti ve hızlı bir şekilde daha güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşacaklarını söyledi. Tır, 15-20 Ocak tarihleri arasında halka hizmet verecek.

İstanbul’da gerçekleştirilen “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” projesi ve “Yarısı Bizden” kampanyası hakkında halka bilgi vermek amacıyla düzenlenen bilgilendirme tırı, Bağcılar ilçesinde ilk durağını gerçekleştirdi. Bağcılar Meydanı’nda konumlanan tır, 20 Ocak Cumartesi gününe kadar hizmet vermeye devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” projesi ve “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında hizmet veren bilgilendirme tırı, Bağcılar ilçesinde ilk olarak konuşlandı. İstanbul’un depreme karşı güvenli hale gelmesi ve riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla başlatılan “Yüzyılın Dönüşümü” projesi kapsamında faaliyet gösteren tır, Bağcılar Meydanı’nda yerini aldı. Evlerini dönüştürmek isteyen vatandaşlar, tıra yoğun ilgi gösterdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı yetkililer, sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi vererek vatandaşların soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

“İlçeler arasında en çok başvuru yapanıyız”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, kentsel dönüşüm sürecinde yapıların güçlendirilmesi kadar, aynı zamanda bir şehir kimliği kazanmasının da önemli olduğunu belirtti. Özdemir, “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası’na bina bazında İstanbul genelinde en fazla başvurunun yapıldığı ilçeyiz. İnşallah kısa sürede Bağcılar’ı daha sağlam ve sağlıklı konutlara kavuşturmuş olacağız” dedi. Tır, 15-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında ilçe sakinlerine hizmet sunacak.

MİT, 97. kuruluş yıl dönümünde özel bir video paylaştı

Sıradaki haber:

MİT, 97. kuruluş yıl dönümünde özel bir video paylaştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.