h Dolar 34,1036 % 0.2
h Euro 38,0601 % 0.2
h Sterlin 45,3333 % -0.04
h Altın (Gr) 2.835,12 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat Özel Eğitim Kampüsü’nün açılışına katıldı. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizin, toplumumuzun ve milletimizin zenginliği olarak gördüğümüz farklılıkları, fırsat eşitliğini ön planda tutarak gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini vurguluyoruz” dedi.

Tokat’ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen özel eğitim kampüsü hizmete açıldı. Türkiye’de bir ilk olan bu proje, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve uygulamalı meslek lisesinden oluşan kampüs, engelli öğrenciler ve ailelerinin eğitim hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Aslan, Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bakan Tekin: “Farklılıkları eşit görüyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak ülkemizin tüm farklılıklarını ve çeşitliliklerini, bu ülkenin zenginliği olarak görüyoruz. Kültürümüz gereği bunun önemli olduğuna inanıyoruz. Geleneklerimizden kaynaklanan güçlü bir mirasa sahip olduğumuz için, ülkemizdeki farklılıkları eşit olarak değerlendiriyoruz. Hepimizin bir şekilde engeli olduğuna inanıyorum. Kimimizin engeli açıkça görülebilirken, kimimizin engeli fark edilmeyebilir. Bu nedenle, bu felsefeyle yaklaşmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Geleneğimiz bunu emrediyor. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bir benzetme yaparak, sanattan uzak toplumların tamamını engelliler olarak tanımlıyor. Cumhurbaşkanımız ise eğitimde fırsat eşitliği için önemli çalışmalar yapıyor. Bizim görevimiz, bu zengin mirası, gelecek nesillere aktarmak adına fırsat eşitliğini gözeterek bu farklılıkları ülkemizin, toplumumuzun ve milletimizin zenginliği olarak değerlendirmektir. Bu amaçla üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Bakan Tekin, eğitimin sadece bakanlık tarafından yönetilebilecek bir iş olmadığını belirterek, “Bu konuda velilerimiz, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve yerel yönetimler de paydaş olmalıdır. Eğitim hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tokat Belediye Başkanı’na da bu anlamda gerçekten teşekkür ediyorum. İş birliği yaptığımız belediye başkanlarından biri. Birçok yerde belediye başkanları, bu konuda bize destek olmak istemiyorlar veya olmuyorlar. Ancak destek veren belediye başkanlarının varlığı bizi mutlu ediyor. Eyüp Başkan’a bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Mayıs’ta yapılacak yerel seçimlerde de kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve il protokolü, kampüsün açılışını gerçekleştirdi.

Şehit Samet Aslan’ın cenazesi Amasya’da toprağa verildi

Sıradaki haber:

Şehit Samet Aslan’ın cenazesi Amasya’da toprağa verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.