h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Balıkesir’in Karesi ve Altıeylül İlçelerinde Belediye Binaları Yıkılıyor

Balıkesir’in Karesi ve Altıeylül İlçelerinde Belediye Binaları Yıkılıyor

Balıkesir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül İlçe Belediyesi olarak hizmet veren 40 yıllık bina, deprem riski nedeniyle yıkılıyor. Yeni sosyal alan yapılacak. Eski binanın yerine belediye, kamu hizmet alanı, yeşil alan, park ve sosyal alan yapılabilir. Yıkım çalışmaları kısa sürede başlayacak ve binanın yerine güzel bir sosyal alan kazandırılacak.

Balıkesir’de yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Balıkesir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül İlçe Belediyesi binası, deprem riski nedeniyle yıkıma tabi tutulacak. Kısa bir süre içinde yıkımı tamamlanacak olan bina yerine sosyal bir alan inşa edilmesi planlanıyor.

1980’lerde Milli Kuvvetler ve Vasıf Çınar Caddeleri’nin kesişiminde faaliyete geçen eski Balıkesir Belediye Binası, 2014 yılında Balıkesir’in Büyükşehir olmasının ardından Karesi ve Altıeylül ilçe belediyelerine hizmet verdi. Yapımı 40 yıl öncesine dayanan bina, deprem açısından risk taşıması ve şehrin büyümesine yetmemesi sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılma kararı alındı. İlçe belediyelerinin kendi yeni binalarına taşınmasının ardından, emektar belediye binasının yıkım çalışmaları hemen başlayacak.

Yıkım çalışmaları hızla başlayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar gereği binanın yıkımı gerçekleştirilecek ve yerine belediye, kamu hizmet alanı, yeşil alan, park ve sosyal bir alan yapılabilmesi amaçlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Turhan ve Mehmet Akif Şencan ile birlikte yıkımı gerçekleştirilecek olan binada incelemelerde bulundu. Binanın deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı aldıklarını belirten Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan, binanın hızlı bir şekilde yıkılarak şehre güzel bir sosyal alan kazandırılacağını ifade etti.

İzmitli kadınların hikayeleri kitaplaştırılıyor

Sıradaki haber:

İzmitli kadınların hikayeleri kitaplaştırılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.