h Dolar 34,2250 % 0.26
h Euro 37,1280 % 0.26
h Sterlin 44,6498 % 0.38
h Altın (Gr) 2.978,83 %0,84
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • “Başakşehir’de Yeni Millet Bahçesi Hizmete Açıldı

“Başakşehir’de Yeni Millet Bahçesi Hizmete Açıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından Altınşehir Mahallesi'ne yapılan 58 bin metrekarelik millet bahçesi hizmete açıldı. Başkan Yasin Kartoğlu, 818 ağaç, bisiklet ve yürüyüş yolları, kaykay pisti, çocuk oyun alanları ve spor sahaları gibi birçok imkanın bulunduğu bahçenin şehir sakinleri tarafından keyifle kullanılacağını belirtti. Ayrıca, millet bahçesinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla güneş enerjili aydınlatma direkleri kullanıldı. Bahçede ayrıca kütüphane ve otopark da bulunuyor. Başakşehir, yeşil alanlarının artmasıyla daha yaşanabilir bir hale geliyor.

Başakşehir, Altınşehir Mahallesinde Yeni Bir Millet Bahçesi Kazandırdı

Başakşehir Belediyesi, yeşil alan yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Başakşehir Millet Bahçesi, Kayaşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Millet Bahçesi ve Ayazma Millet Bahçesi’nin ardından, Altınşehir Mahallesinde yapılan millet bahçesi hizmete açıldı. Yaklaşık 58 bin metrekarelik alanı ile dikkat çeken bahçenin 25 bin 720 metrekarelik kısmı yeşil alanlara ayrıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Altınşehir Millet Bahçesi hakkında bilgi vererek, “Altınşehir mahallemize söz verdiğimiz gibi harika bir millet bahçesi kazandırdık. Yeni yaşam alanımızda 818 ağacımız bulunuyor ve bin 100 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolları da mevcut. Ayrıca, 800 metrekarelik bir kaykay pisti, engelsiz çocuk oyun alanı, kapalı halı sahası ve basketbol sahası da hizmet veriyor. 11 adet kamelya ve indirimli kahve hizmeti sunan Mola Kafe de Başakşehirlilere keyifli vakit geçirebilecekleri imkanlar sunuyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kartoğlu ayrıca kitap severlere de müjde vererek, “Kütüphanemizle kitap kurtlarını unutmadık. Yeşilin tadını çıkaranlar, huzurlu bir ortamda kitaplarını okuyabilecekler. Başakşehirimizde enerji tasarrufuna da öncelik veriyoruz ve millet bahçesini 66 güneş enerjili aydınlatma direği ile aydınlatıyoruz. Ayrıca, otopark imkanı da sağladığımız millet bahçemiz, komşularımızın araçlarını güvenle park etmeleri için tasarlandı. Başakşehir’e yeşil çok yakışıyor” dedi.

Başakşehir Belediyesi, vatandaşların dinlenme, spor yapma ve doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunan millet bahçelerine olan ilgiden memnun olduğunu belirtti. Altınşehir Millet Bahçesi’nin de halk tarafından yoğun ilgi göreceği ve huzurlu ortamında keyifli anlar yaşanacağı öngörülüyor.

Kar ve buzla kaplı yolda yürüme ipuçları: Dikkat çeken başlıklarımızla dikkatleri üzerimize topluyoruz.

Sıradaki haber:

Kar ve buzla kaplı yolda yürüme ipuçları: Dikkat çeken başlıklarımızla dikkatleri üzerimize topluyoruz.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.