h Dolar 34,1525 % 0.15
h Euro 38,0292 % 0.15
h Sterlin 45,3914 % -0.3
h Altın (Gr) 2.881,30 %0,23
h BIST100 9.972,75 %0,73
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Başkan Büyükkılıç: “KAYBİS ile Kayserililer yeni rekorunu kırdı”

Başkan Büyükkılıç: “KAYBİS ile Kayserililer yeni rekorunu kırdı”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYBİS adı verilen Türkiye'nin ilk bisiklet paylaşım sisteminin 2023 yılında büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Toplamda 8 milyon 333 bin kilometre yol kat edilen sistem, 110 bin kişinin kullanımına ulaşarak kullanıcı sayısında yüzde 49 artış sağladı. Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde hayata geçen KAYBİS, 81 istasyona ve 1.000 bisiklet sayısına ulaştı. Bisiklet kiralama işlemlerinin daha da kolaylaşması için mobil uygulamanın kullanıldığı sistem, çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı olarak dikkat çekiyor. KAYBİS'in başarısı, çift kişilik bisikletlerin de kullanılmaya başlanmasıyla daha da arttı. Ayrıca, Kayseri dışında 8 farklı şehirde de hizmet veren bu akıllı bisiklet paylaşım sistemi, diğer belediyelerle iş birlikleri yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi KAYBİS’in 2023 yılında büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. KAYBİS sayesinde toplamda 8 milyon 333 bin kilometre yol kat edilerek dünya turu atıldığını açıkladı. KAYBİS, çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım seçeneği olarak öne çıkıyor ve gelecek yıl hizmet ağına 24 yeni istasyon eklenerek toplamda 81 istasyon ve 1.000 bisiklet sayısına ulaşacak.

Başkan Büyükkılıç, 2023 yılında KAYBİS’in kullanıcı sayısında yüzde 49’luk bir artış olduğunu ve 110 bin kişinin bu sistemden faydalandığını belirtti. Mobil uygulama ile kiralama modelinin ulaşımı daha da kolaylaştırdığını vurgulayan Büyükkılıç, sağlıklı ulaşım aracını kullananlardaki artıştan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

KAYBİS’in geçen yıl gerçekleşen 1 milyon 173 bin 97 kullanım ile toplamda 8 milyon 333 bin kilometre yol kat edildiğini belirten Büyükkılıç, bu durumun çevreci etkisinin de dikkat çekici olduğunu söyledi. Başkan, çift kişilik bisikletlerin de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hayata geçirildiğini ve 2024 yılında bu bisikletlerin sayısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

KAYBİS’in Kayseri dışında da hizmet verdiğini belirten Büyükkılıç, Muğla, Kırklareli, Gaziantep, Mersin, Malatya, Yozgat, Kilis ve Aksaray gibi farklı şehirlerle iş birliği yapılarak vatandaşların kullanımına sunulduğunu söyledi.

Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri, ‘Mavi Renkte Yolculuk’ adlı etkinlik düzenledi

Sıradaki haber:

Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri, ‘Mavi Renkte Yolculuk’ adlı etkinlik düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.