h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bodrum’da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Sürüyor

Bodrum’da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Sürüyor

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, şiddet mağduru kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlıyor. Merkezde diyetisyen tarafından beslenme programları hazırlanıyor ve vücut analizleri yapılıyor. Ayrıca psikolojik danışmanlık ve ebeveyn danışmanlığı gibi hizmetler sunuluyor. Danışanlara 6284 Sayılı Kanun ve KADES uygulamasıyla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kadınlarla eşitlik ve şiddetsiz bir Bodrum için çalışacaklarını belirtti.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olan Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan veya riski bulunan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Kadın Danışma Merkezi, iki klinik psikolog, bir uzman psikolojik danışman, bir avukat, bir sosyolog ve bir diyetisyen tarafından işletilmektedir. Merkezde, danışanlara sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.

Diyetisyen, danışanların ihtiyaçlarına göre beslenme programları hazırlarken detaylı vücut analizi yapmaktadır. Ayrıca anne çocuk beslenmesi, kronik hastalıklar, metabolizma hastalıkları ve yeme bozuklukları gibi konularda da hizmet verilmektedir. Merkezde, ergen ve kadın danışanlara psikolojik danışmanlık, ebeveynlere danışmanlık hizmeti ve engelli yakınlarına psikolojik destek de sunulmaktadır.

Kadın Danışma Merkezine gelen danışanlar, 6284 Sayılı Kanun ve hakları hakkında bilgilendirme almakta ve konuyla ilgili broşürler ve el kitapçıkları almaktadır. Danışanlar, kendileri veya bir başkasının şiddete maruz kalma durumunda KADES telefon uygulamasını indirerek kayıt oluşturabilmek için yardım alabilmektedirler. Vatandaşlar, Kadın Danışma Merkezi’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgilere 444 31 63 numaralı telefondan ulaşabilmektedirler.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada çalışmalar hakkında konuştu ve “Bodrum’da hiç kimsenin dışarıda bırakılmadığı bir yerel yönetim anlayışıyla tüm belediye kaynaklarını harekete geçirdik. İmzaladığımız Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın olmazsa olmazlarından Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı hazırladık. Kadın Danışma Merkezini, Acil Yardım Hattını, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Toplumsal Eşitlik Bürosu’nu oluşturduk ve en son Kadın Konuk Evi’ni açtık. Tek bir kişiyi bile geride bırakmadan herkes için yaşanası bir Bodrum’u birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz. Katılımcılığı tüm aşamalarda benimseyerek güvenli, eşit ve şiddetsiz kent için bundan sonra da kadınlarla birlikte çalışmaya hazırım. Büyük bir mutlulukla diyorum ki Bodrum Belediye Başkanı olarak kadınların verdiği mücadelenin ve eşit politikalarının tarafında yer almaya devam edeceğim. Eşit ve şiddetsiz bir Bodrum için hep birlikte çalışacağız” sözlerini dile getirdi.

Bodrum’a yeni bir halk plajı daha açılıyor

Sıradaki haber:

Bodrum’a yeni bir halk plajı daha açılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.