h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bolu’da Şehitlerin Anısını Yaşatmak İçin 20 Kişiyle Yürüyüş Gerçekleştirildi

Bolu’da Şehitlerin Anısını Yaşatmak İçin 20 Kişiyle Yürüyüş Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Irak'ta çıkan çatışmada şehit olan askerler için yürüyüş düzenledi. Ancak yürüyüşe beklenen katılımın az olması tepkilere neden oldu. Yürüyüşte terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Bazı vatandaşlar, gençleri yalnız bırakmanın üzücü olduğunu söyledi. Öğrenciler ise Türk milletinin artık şehit haberlerine duyarsız olduğunu düşündüklerini belirtti.

Bolu’da akşam saatlerinde bir grup üniversite öğrencisi tarafından başlatılan şehitleri anma yürüyüşü 20 kişilik katılımla gerçekleştirildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki öğrenciler, Irak’ın Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan kahraman askerler için “Şehitlere Saygı, Teröre Tepki” temalı bir yürüyüş düzenledi. Pazar günü saat 16.00’da gerçekleşen yürüyüş öncesi tüm üniversite toplulukları davet edilmiş ve gerekli izinler alınmıştı. Ancak yürüyüş saatine gelindiğinde, sadece 12 öğrenci Valilik Meydanı’nda biraraya gelebildi. Daha sonra İzzet Baysal Caddesi’nde 10 kişi daha yürüyüşe katıldı. Öğrenciler, caddenin boyunca terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdüler. Ancak az katılım ve destek, bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Zekai Sarı, yürüyüşe sonradan katılan bir kişi olarak, “Geldiğimiz nokta burası. Millet yeme içme, gününü gün etme derdinde. Kimse vatan ve millet derdinde değil. En azından saygı duyar insan. Sevmese de saygı duyar, gelip gençlerin yanında olurlardı. Ama kimsenin umurunda değil. O yüzden şehitlerimiz ölmedi, bu milletin cenaze namazını kılmak lazım. Başka bir şey demeye gerek yok” dedi.

BAİBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hasan Hüseyin Argunşahin ise, “Son 22 günde 24 şehidimizi anmak, teröre lanet etmek için bugün burada Türk gençliği olarak toplandık. Şehitlerimizin acısı, sadece düştüğü ocakların, analarının, eşlerinin, çocuklarının değil aynı zamanda tüm Türk milletinin göğsüne, yüreğine kor gibi düşmelidir. Bu topraklarda Türk bayrağının dalgalanabilmesi için vatan uğrunda canlarını veren şehitlerimizin anısı tüm Türkiye’de birleşmeli. Tüm şehirler meydanları, sokakları inletmelidir. Ancak bugün bu kadar az kişinin toplanmasıyla görüyoruz ki, Türk milletinin milli benlikleriyle oynanmıştır. Artık Türk milleti şehit haberlerine olan hassasiyetini göstermiyor” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Tunç’un Üzücü Olayı

Sıradaki haber:

Adalet Bakanı Tunç’un Üzücü Olayı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.