h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Deprem Hasar Tespiti Eğitimi’nde öğretim üyelerine plaket verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Deprem Hasar Tespiti Eğitimi’nde öğretim üyelerine plaket verdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de gerçekleştirilen deprem mühendislik eğitimine katıldı. Eğitim, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri tarafından düzenlendi ve betonarme yapıların deprem davranışı, hızlı tarama yöntemleri ve hasar tespitini kapsadı. Büyükkılıç, öğretim üyelerine teşekkür ederek plaket verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin afetlere karşı hazırlık çalışmaları devam ediyor ve her ay mesleki eğitimler düzenlemeyi planlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri tarafından düzenlenen ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Hızlı Tarama Yöntemleri ve Hasar Tespit Eğitimi’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, eğitimde yapılan sunumların sonunda öğretim üyelerine plaket takdim etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Hızlı Tarama Yöntemleri ve Hasar Tespit Eğitimi’ programına ev sahipliği yaptı. Eğitimin ikinci gününde Başkan Büyükkılıç, katılımcılara konuşma yaparak, kentin afetlere karşı dirençli hale gelmesi için yapılan eğitimlere teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet İşleri Daire Başkanlığı, deprem ve diğer doğal afetler konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleriyle temas kurarak, eğitimler düzenledi. İki gün boyunca düzenlenen eğitimlerde, Prof. Dr. Ahmet Yakut, Prof. Dr. Kağan Tuncay, Prof. Dr. Barış Bilici ve Prof. Dr. Erdem Canbay gibi konusunda uzman kişiler başta olmak üzere birçok katılımcı bilgilendirildi.

Başkan Büyükkılıç, yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, dirençli şehirler oluşturma konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Kayseri’nin kentsel dönüşüm ve altyapı konularında iyi bir noktada olduğunu ve daha da ilerlemek istediklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını destekleyen kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışarak, bilgi akışını sağlamayı ve sürekli gelişmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Eğitimlerde, deprem ve yapıların davranışı konularında bilgiler paylaşıldı. Öğretim üyeleri, ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar’, ‘Betonarme Yapıların Deprem Davranışı’, ‘Hızlı Tarama Yöntemleri’ ve ‘Hasar Tespit Eğitimi’ başlıklarında katılımcılara sunumlar gerçekleştirdi. Eğitimlerin sonunda Başkan Büyükkılıç, öğretim üyelerine plaket takdim ederek teşekkür etti.

Eğitimlerin düzenlendiği Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın gibi yetkililer de hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, her ay mesleki eğitimlere devam etmeyi planlıyor.

“Manisa’ya nefes aldıracak yeni cider yolu için çalışmaların devamı hız kesmeden sürüyor”

Sıradaki haber:

“Manisa’ya nefes aldıracak yeni cider yolu için çalışmaların devamı hız kesmeden sürüyor”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.