h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Çanakkale’de Engelliler İçin Çalıştay Düzenlendi

Çanakkale’de Engelliler İçin Çalıştay Düzenlendi

Çanakkale Valiliği himayesinde düzenlenen "Engelsiz Çanakkale Çalıştayı"nda engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentileri ele alındı. Vali Aktaş, çalıştayda bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Çanakkale için devletin yanlarında olduklarını vurguladı. Çalıştayda erişilebilirlik, engellilik ve çözüm önerileri, istihdam gibi konular ele alındı. Çalışma grupları da konuları değerlendirerek çözüm önerileri sunacak.

Çanakkale’de Engelsiz Çalıştay Gerçekleştirildi

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı”, engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek önemli kararların alındığı bir platform oldu. Çalıştaya Vali İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şuayip Üner, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ümit Burunlular, akademisyenler, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Engelli Derneklerin başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı.

Çalıştayın açılışında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Vali Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Üner ve Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Burunlular tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

Vali Aktaş, engelsiz bir Çanakkale için devletin bütün imkanlarıyla engelli vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Engelli vatandaşların devletin imkanlarından en iyi şekilde yararlanması adına tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışacağını belirten Vali Aktaş, Engelsiz Çanakkale Çalıştayını düzenlemeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Çalıştayda, kentte erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, kurumsal hizmetlere erişim, afetlerde engellilik ve çözüm önerileri, engelli istihdamı ve çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar gibi konular değerlendirildi. Ayrıca, kentte engelli bireylere yönelik yenilikçi fikir önerileri üzerine de tartışmalar yapıldı.

Çanakkale’de engellilik alanında yaşanan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin ortaya çıkarılmasını hedefleyen “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı”, çalışma gruplarının bir araya gelmesiyle devam etti. Bu çalıştayın engelli bireyler için harekete geçilmesini destekleyeceği ve Engelsiz Çanakkale vizyonuna öncülük edeceği de belirtildi.

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu: Türk Tabipleri Birliği, terör taraftarlarının himayesinden kurtarılmalı

Sıradaki haber:

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu: Türk Tabipleri Birliği, terör taraftarlarının himayesinden kurtarılmalı