h Dolar 34,2963 % 0.1
h Euro 36,9715 % 0.1
h Sterlin 44,3447 % -0.33
h Altın (Gr) 2.994,93 %-1,08
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a

Çanakkale’de İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını protesto ettiler

Çanakkale’de İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısı, Filistin’e Destek Platformu tarafından İskele Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Platform adına konuşan Fatih Orhan, teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek bir ses olmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Orhan, Kuzey Irak, Gazze ve Suriye gibi bölgelerdeki zulmün aynı olduğunu vurgulayarak, “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İşgalci İsrail, Gazze’de kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayrımı yapmadan soykırım suçu işliyor. Bu işgal ve soykırım, dünyanın huzurunu tehdit ediyor. Son bilgilere göre, Filistin’de 23 binden fazla insan hayatını kaybetti. Binlerce kişi yaralandı ve evler zarar gördü. Gazze’deki insani kriz büyüyor, on binlerce insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldı. İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden gazeteci sayısı da artıyor. Bu zulme karşı dünya olarak harekete geçmeliyiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından hayatlarını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Pençe-Kilit şehitleri törenle memleketlerine uğurlandı

Sıradaki haber:

Pençe-Kilit şehitleri törenle memleketlerine uğurlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.