h Dolar 34,0838 % 0.18
h Euro 38,0957 % 0.18
h Sterlin 45,3369 % 0.03
h Altın (Gr) 2.841,59 %0,45
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Deniz torpido ve füze sistemleri için imza töreni gerçekleşti

Deniz torpido ve füze sistemleri için imza töreni gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen Deniz Torpido ve Füze Sistemleri İmza Töreni'nde, Akya torpido, Atmaca füzesi ve Sapan'ın sözleşmeleri imzalandı. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve sektör temsilcilerinin katıldığı törende yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarıların arkasında Cumhurbaşkanı liderliğindeki güçlü irade ve Türk mühendislerinin azmi olduğu vurgulandı. Akya torpidosu, Atmaca füzesi ve Sapan füzesi, Türk Deniz Kuvvetleri'nin görevlerinde büyük katkı sağlayacak. Savunma sanayisinin gelişmesiyle Türkiye'nin deniz kuvvetlerinin daha da güçleneceği belirtildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen ve Savunma Sanayi Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Deniz Torpido ve Füze Sistemleri İmza Töreni’nde, ağır sınıfı Akya torpido, Atmaca füzesi ve Sapan’ın sözleşmeleri imzalandı. Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı törende, Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayinde gerçekleştirdiği büyük atılımlar vurgulandı. Savunma Sanayii Başkanı Görgün, envanterde yer alan su altı ve su üstü platformların Akya Torpidosu, Atmaca ve Sapan Silah Sistemleri ile donatılmasının Deniz Kuvvetleri’nin bölgedeki caydırıcı gücünü artıracağını ve denizlerdeki menfaatlerin korunmasına katkı sağlayacağını belirtti. Öte yandan, Savunma Sanayi Başkanı Görgün, tasarladıkları hava savunma sistemlerinin dünya standartlarının üzerinde olduğunu ve alternatifinin bulunmadığını ifade etti.

Çiğli Tramvayı, 27 Ocak’ta hizmete açılıyor

Sıradaki haber:

Çiğli Tramvayı, 27 Ocak’ta hizmete açılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.