h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Efe Bakkallarda, Kadın Emekçilerin Ürünlerine Yer Veriliyor

Efe Bakkallarda, Kadın Emekçilerin Ürünlerine Yer Veriliyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın başlattığı Efe Bakkallar projesi, yerli tarım ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Sadece kadınların istihdam edildiği bir fabrikada üretilen gıda ürünleri, Efe Bakkallar raflarında satışa sunuluyor. Proje, toplumsal dayanışma ve cinsiyet eşitliği konularına da katkı sağlıyor. Efe Bakkallar, yerel ekonomiyi desteklemek, kadın girişimciliğini teşvik etmek ve uygun fiyatlı sağlıklı gıda sunmak amacıyla kurulmuş bir toplumsal değer olarak ön plana çıkıyor. Başkan Atay, projenin önemine vurgu yaparak Efeler halkının mutluluğunu ve ilçenin ekonomik gelişimini hedeflediklerini belirtti.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın örnek projelerinden biri olan Efe Bakkallar, belediyenin yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenen yerli tarım ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Yalnızca kadınların istihdam edildiği bu fabrikada son teknoloji makineler kullanılarak hijyenik şartlarda üretilen çeşitli gıda ürünleri, Efe Bakkal raflarında yerini alıyor. Enginar, şevketibostan, erişte, deniz börülcesi, kaya koruğu, deniz fasulyesi, domates sosu, kurutulmuş domates, nar ekşisi, makarna sosu, kekik suyu, kestane şekeri gibi ürünler, kadın kooperatifleri ve girişimcilerin üretimiyle Efe Bakkallar aracılığıyla vatandaşlara sunuluyor.

Efe Bakkallar projesi, ilçenin tarım ürünlerine değer katmanın yanı sıra toplumsal dayanışma ve cinsiyet eşitliği konularında da önemli bir katkı sağlıyor. Efeler Belediye Başkanı Atay, Girne Mahallesi’nde başlatılan projeyle ilgili konuşarak, yerel ekonomiyi desteklemenin yanı sıra kadın girişimciliğini teşvik etmeyi ve sağlıklı gıdayı uygun fiyatlarla halka sunmayı amaçladıklarını belirtti. Atay, kadınların, çocukların ve tüm Efeler halkının mutlu olduğu bir ilçe için sosyal sorumluluk projeleriyle kadınların ekonomik hayata katılımını desteklediklerini vurguladı. Bu nedenle Efe Bakkallar, sadece bir alışveriş noktası olmanın ötesinde bir toplumsal değer olduğunu ifade etti.

Bu projeyi hep birlikte büyüterek güçlü bir Efeler oluşturmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Esenyurt Belediyesi, 6 bin minik öğrenciye sıcaklık ve koruma sağlamak için mont ve bot yardımında bulundu.

Sıradaki haber:

Esenyurt Belediyesi, 6 bin minik öğrenciye sıcaklık ve koruma sağlamak için mont ve bot yardımında bulundu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.