h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Esenyurt’ta 4 bin 200 kişi hem meslek hem de iş sahibi oldu

Esenyurt’ta 4 bin 200 kişi hem meslek hem de iş sahibi oldu

Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi'nde 39 farklı alanda verilen eğitimlere katılan 4 bin 200 kişi, mesleki eğitim alarak istihdam edildi. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen merkezde kursiyerlere sıhhi tesisat, marangozluk, arı yetiştiriciliği gibi çeşitli alanlarda eğitimler veriliyor. Eğitimler sonunda MEB onaylı sertifikalar alan kursiyerler, Esenyurt'taki işletmelerde çalışma imkanı buluyor. Ayrıca bazı kursiyerler kendi işlerini açma fırsatı elde ediyor.

Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde 39 farklı alanda verilen eğitimlerden yararlanan 4 bin 200 kişi, mesleki becerilerini geliştirerek istihdam edildi. Esenyurt sakinleri, Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde aldıkları eğitimler sayesinde hem meslek öğrendiler hem de iş sahibi oldular. Merkezde, 39 farklı alanda verilen eğitimlerden faydalanan 4 bin 200 kişi, meslek sertifikası alarak uygun pozisyonlarda çalışmaya başladı. Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi, ilçedeki sanayi sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Sıhhi tesisat montajcılığı, marangozluk, gazaltı kaynağı, overlok ve düz dikiş makineciliği, saç bakımı ve yapımı, arı sütü üretimi ve arı yetiştiriciliği, gelinlik dikimi, saç-sakal kesimi, arıcılık, cilt bakımı, aşçı yardımcılığı, mantar yetiştiriciliği gibi 39 farklı alanda eğitimler verilmektedir. Bu eğitim programlarını tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika almaya hak kazanmakta ve Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi aracılığıyla ilçedeki işletmelerde çalışmaya başlamaktadır. EMEĞİM’de eğitim alan kişiler sadece istihdam edilmekle kalmayıp, aldıkları sertifikaları kullanarak kendi işletmelerini de açma fırsatına sahiptir. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret ederek kursları inceledi ve hedeflerinin vatandaşları meslek sahibi yapmak olduğunu belirtti. Bozkurt, “Sanayinin ve Esenyurt’un ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü hazırlamak için buradayız. 39 farklı alanda sertifikalı eğitimler sağlıyoruz. Bugüne kadar 4 bin 200 kişi bu eğitimlerden faydalandı ve bazıları kendi iş yerlerini açarak kendi işini kurdu. Ayrıca, danışma birimimizde çalışacak personelimizi de kendimiz yetiştiriyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın hayata sağlam adımlarla başlaması ve kendi ayakları üzerinde durmasıdır” şeklinde konuştu.

Öğretmenler, arama kurtarma gönüllüğü eğitimlerini başarıyla tamamladı

Sıradaki haber:

Öğretmenler, arama kurtarma gönüllüğü eğitimlerini başarıyla tamamladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.