h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Filistinli bir üniversite öğrencisi İstanbul’da ailesini göreceği günü heyecanla bekliyor

Filistinli bir üniversite öğrencisi İstanbul’da ailesini göreceği günü heyecanla bekliyor

İstanbul'da eğitim gören Filistinli üniversite öğrencisi Abdurrahim Hassöne, İsrail'in saldırılarında akrabalarını kaybetti ve ailesinden haber alamıyor. Hassöne, tüm dünyanın destek vermesini ve İsrail'e baskı yapmasını istiyor. Türk halkının desteklerine minnettar olduğunu belirten Hassöne, ailesine kavuşmayı çok istiyor.

İstanbul’da okuyan bir üniversite öğrencisi olan Filistinli Abdurrahim Hassöne, İsrail’in saldırılarında tüm akrabalarını kaybetti. Hassöne, ailesinden haber alamadığını ve her gün onları düşünerek umutla beklediğini belirtiyor.

İstanbul’da bulunan özel bir üniversitede Adli Bilimler bölümünde öğrenim gören 22 yaşındaki Filistinli Hassöne, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları nedeniyle ailesinin durumundan büyük kaygı duyduğunu ifade ediyor. Hassöne’nin ailesinin yaşadığı ev de bombardımana maruz kalmış ve tüm akrabalarını kaybetmiş. Yaklaşık üç haftadır ailesinden haber alamayan Hassöne, “Ailemden bir şey duyamıyorum. Daha önce arayabiliyorduk, annem veya babam arardı. En fazla 20 saniye konuşabiliyorduk veya bazen annem sesli mesaj atardı. Fakat şu anda hiç konuşmadık. Üç aydır da yüzlerini göremedim, görüntülü olarak konuşamadık. Sürekli hat kesiliyor, en fazla 20 saniye konuşabiliyoruz” diyor.

Hassöne, savaşın başladığı ilk günlerden itibaren ailesini çıkıp güvenli bir yere gelmeleri için ikna etmeye çalıştığını belirtiyor. Ancak ailesi başka bir yerde yaşamayı reddederek Gazze’de kalmaya karar vermiş. Hassöne, “Savaşın başladığı ilk haftalarda iletişim kurabiliyorduk. Sonra ailemi aradım, onları çıkmaları konusunda yalvardım. ‘Muhtemelen savaş çok zor olacak, oradan çıkın’ dedim, başka bir yere gitmelerini ve savaşın sona erdikten sonra geri dönebileceklerini söyledim. Ama onlar oradan ayrılmamakta direndiler. ‘Eğer öleceksek burada öleceğiz, Gazze’yi kolayca ele geçirmelerine izin vermeyeceğiz’ dediler. Çok yalvardım ama reddettiler” şeklinde konuşuyor.

Savaştan hem maddi hem de manevi olarak büyük etkilendiğini dile getiren Hassöne, genellikle yaz tatillerinde iş aradığını ancak bu sene savaş nedeniyle okula bile gidemediğini ifade ediyor. Türk halkının Filistin’e olan desteğinin kendisini duygulandırdığını belirten Hassöne, tüm dünyanın İsrail’e baskı yaparak savaşı sonlandırmasını umut ettiğini söylüyor. Ailesine kavuşmayı çok istediğini vurgulayan Hassöne, Türkiye başta olmak üzere herkesin savaşın sona ermesi için çok şey yaptığını dile getiriyor. Hassöne, “Bir gün savaş da bitecek. Umarım o gün çok yakın bir zamanda gelir. Çünkü artık dayanamıyorum” diye ekliyor.

Çanakkale Valiliği, 3 ilçede motokurye uygulaması başlatıyor

Sıradaki haber:

Çanakkale Valiliği, 3 ilçede motokurye uygulaması başlatıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.