h Dolar 34,0060 % 0.3
h Euro 37,8947 % 0.3
h Sterlin 44,9808 % 0.92
h Altın (Gr) 2.821,23 %0,42
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne geçtiğimiz yıl 4 milyon 750 bin kişi akın etti!

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne geçtiğimiz yıl 4 milyon 750 bin kişi akın etti!

2023 yılında Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan ve dünyada da nadir bulunan türlerin barındığı bir yer olarak 4 milyon 750 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ziyaretçi sayısında önemli bir artış olduğunu belirtti ve 2024 için yeni projelerin yapıldığını söyledi. Yeni projeler arasında tünel akvaryum, Afrika samanayı ve yırtıcıların safari alanı bulunuyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin en büyük ve dünyada nadir bulunan hayvanat bahçelerinden biri olarak yüz ölçümü ve çeşitli türler açısından öne çıkıyor. 2023 yılında 4 milyon 750 bin kişi tarafından ziyaret edilen bu bahçe, Gaziantep’te yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alana yayılıyor ve 8 binden fazla hayvana ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 2023’ün son günlerinde ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını belirtti. Özsöyler, çevre illerden gelenlerin de dahil olduğu 4 milyon 750 bin kişinin 2023 yılında Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ettiğini söyledi. Ancak bahçe, bazı olumsuz olaylar nedeniyle kısmi olarak kapalı kalmıştı. Özsöyler, özellikle deprem ve orman yangınlarından dolayı bir süre misafir kabul edemediklerini dile getirdi.

Özsöyler ayrıca, 2024 yılında yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Bu projeler arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eşsiz bir tünel akvaryumunun yapılması planlanıyor. Yeni akvaryumun birçok ziyaretçiyi çekeceğine inanılıyor. Ayrıca, Afrika savanının yanı sıra, yırtıcılara özgü bir safari ve sürüngenler için ayrı bir alan düşünülüyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, zengin doğal yaşamı ve çeşitli türlerin barındırılmasıyla bölge halkı ve turistler için önemli bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Uludağ’a devasa bir akın gerçekleşiyor…

Sıradaki haber:

Uludağ’a devasa bir akın gerçekleşiyor…

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.