h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasının ardından 2 bina, vinçlerle güçlendirildi.

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasının ardından 2 bina, vinçlerle güçlendirildi.

Gaziosmanpaşa'da bir inşaatın temelinde meydana gelen toprak kayması sonucunda risk oluşan iki bina vinçle destekleniyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay sırasında toprak kayması nedeniyle boşluk oluşan binalar güvenlik önlemiyle tahliye edilmişti. Belediye ekipleri vinçlerle kolonların olduğu noktalardan binalara destek sağlıyor. Usta, olayın nedenini incelediklerini ve gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa ilçesinde bir inşaatın temelinde hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması sonucunda, iki bina arasında boşluk oluştu. Bu durum nedeniyle binalar yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldı ve vinç yardımıyla desteklendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Karadeniz Mahallesi 1149. Sokak’ta bir inşaatın temelinde hafriyat çalışmaları sırasında toprak kayması meydana geldi. Bu toprak kayması sonucunda iki bina arasında boşluk oluştu. İlgili olan 2 bina güvenlik önlemleri çerçevesinde tahliye edildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, toprak kayması olan binalarda destek çalışmalarına başladı. İki vinç yardımıyla, binalara destek sağlandı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, toprak kayması olan binalarla ilgili incelemelerde bulundu. Usta, “Bulunduğumuz bölgedeki inşaatta hafriyat sonrasında bir sorun yaşandı. Elbette buradaki inşaat tamamen ruhsata uygun olarak yapı denetim kontrolünde devam ediyordu, her türlü tedbir alınmıştı. Ancak yan binanın bu çalışmalardan etkilendiğini tespit ettik. Binanın altındaki toprak yumuşaması ve sıvılaşması nedeniyle yan binada kaymalar olduğunu gördük. Şu anda gerekli tedbirler alındı ve yan bina kontrol altına alındı. Umarız yakın bir zamanda yan binayı oturulabilir hale getirebiliriz. Yan binanın 2006 yılında yapılmış yeni bir bina olduğunu, normal şartlarda statik ve teknik açıdan herhangi bir sorunun olmadığını belirtmek isterim. Ancak hafriyat sonrası toprak yumuşaması ve sıvılaşması nedeniyle yan binanın etkilendiğini tespit ettik. İlgili ekiplerimiz ve kuruluşlarımız yan binayı sürekli denetim altında tutarak gerekli önlemleri alıyor. Müteahhitlerimiz, yapı denetim ekiplerimiz ve zemin etütçülerimiz hızlı bir şekilde çalışarak her iki binayı da dengeli bir durumda tutmayı hedefliyoruz. Binanın kendisinde herhangi bir sorun olup olmadığını belirlemek için yapılan analizler sonucunda daha kesin bir sonuca varacağız. Umarım herhangi bir sorun yaşamayız. Şu anda her iki binayı da desteklemek için gerekli önlemleri aldık” şeklinde konuştu.

Başkan Usta, binaların güçlendirilmesini hedeflediklerini söyledi ve “Şu anda herhangi bir olumsuzluk yok. Yani yapıda herhangi bir hareketlilik olmadığını test ediyoruz. Sürekli olarak ölçümler yapılıyor. Vinçlerin yardımıyla mevcut durumu dengelemeye çalışıyoruz. Ancak hızlı bir şekilde binayı güçlendirmek adına 42 dozajlı beton uygulamaları yapmayı hedefliyoruz. Sonrasında hafriyat alanına hızlı bir şekilde beton dökerek, iki binanın birlikte dengede kalmasını sağlamayı planlıyoruz. Binanın teknik açıdan bir sorununun olmadığını bu incelemelerle tespit ettik. Umarım herhangi bir sorun yaşamayız. Müteahhitlerimiz, yapı denetim ekiplerimiz ve zemin etütçülerimiz en hızlı şekilde çalışarak burayı normale döndürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Okul ve çevrelerinde denetim: 699 kişi sorgulandı

Sıradaki haber:

Okul ve çevrelerinde denetim: 699 kişi sorgulandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.