h Dolar 34,0125 % -0.17
h Euro 38,0469 % -0.17
h Sterlin 45,3308 % 0.63
h Altın (Gr) 2.833,57 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İlk Türk astronotuz uzaya çıktı, fakat bir ‘Merhaba’ kelimesine hala özlem duyuyorlar

İlk Türk astronotuz uzaya çıktı, fakat bir ‘Merhaba’ kelimesine hala özlem duyuyorlar

Hatay'da deprem sonrası altyapı sorunları nedeniyle evlerinde internet kullanamayan vatandaşlar, bölgede sinyal alabilecek baz istasyonu olmadığı için iletişim sorunu yaşıyor. Mahallede yaşayanlar, cep telefonu ve internet kullanmakta zorluk çekiyor ve "alo" kelimesine hasret kaldıklarını dile getiriyor. Sinyal aramak için köyün yüksek noktalarına çıkan vatandaşlar, yağışlı havalarda ise iletişim kurmakta daha da zorlanıyor. Vatandaşlar, bölgeye baz istasyonu kurulmasını talep ediyor. Altyapı çöktüğünden beri evlerinde internet kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, telefonla görüşmek için en az 1 kilometre yükseğe çıkarak iletişim kurmak zorunda kalıyorlar. İletişim kurmakta güçlük çektiklerini ifade eden diğer vatandaşlar, yetkililerden çözüm istiyorlar.

Hatay’da Depremin Vurduğu Mahallede İnternet Altyapısı Sorunu Yaşanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’ın Yaylacık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, depremin olumsuz etkileriyle boğuşuyor. Mahallede, altyapı sorunları nedeniyle internet kullanmak mümkün olmadığı gibi sinyal alabilecek baz istasyonu da bulunmuyor. Bu durumda olan vatandaşlar, iletişim kurmada büyük zorluklar yaşıyor. Hem ‘Alo’ kelimesini özleyen hem de görüntülü konuşmayı unutan vatandaşlar, bölgeye yeni bir baz istasyonu kurulmasını talep ediyor.

Deprem sonrası internet altyapısının çöktüğünü belirten vatandaşlar, evde internet kullanamadıklarını ve cep telefonlarıyla iletişim kurmanın da zorlaştığını dile getirdi. Mahallede baz istasyonu olmadığı için sinyal almak için dağlara tırmanan vatandaşlar, özellikle yağmur yağdığı zamanlarda büyük zorluklarla karşılaşıyor.

Mahalle sakinlerinden Necdet Temiz, evde internet kullanamadıklarını ve telefonla konuşabilmek için yüksek yerlere çıkması gerektiğini belirtti. Ayrıca cep telefonunun belirli noktalarda çektiğini, ancak mahallede baz istasyonu olmadığı için iletişim sorunlarının yaşandığını ifade etti. Benzer şekilde Yasin Sökmen de iletişim eksikliği nedeniyle zorluk yaşadıklarını ve en kısa sürede önlem alınmasını istedi.

İletişim sorunlarına dikkat çeken Cengiz Yılmaz, köylerinde normal telefonla dahi görüşme yapamadıklarını söyledi. Acil durumlarda yüksek tepelere çıktıklarını belirten Yılmaz, baz istasyonunun depremden sonra tamamen çalışmadığını belirtti. Hastaları olduğunda 112’yi arayabilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden Osman Ok, yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini dile getirdi.

Yaşanan iletişim sorunları nedeniyle il dışında yaşayan aileleriyle görüşmekte zorluk çeken Celal Demir, Manisa’da yaşayan çocuklarını yağmur altında yüksek bir noktada görüşmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Hatay’ın Yaylacık Mahallesi’nde yaşanan bu iletişim sorunları, vatandaşların günlük hayatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mahalle sakinleri, yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını talep ediyor.

Sürdürülebilir Kent Yönetimleri Derneği’nde ön planda: Dayanıklı şehirler ve iklim değişikliği

Sıradaki haber:

Sürdürülebilir Kent Yönetimleri Derneği’nde ön planda: Dayanıklı şehirler ve iklim değişikliği

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.