Video Galeri
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentine yaptığı saldırılar büyük tepki topladı. Saldırılarda 4 sivil hayatını kaybederken, Birleşmiş Milletler (BM) Erbil Ofisi önünde protestolar düzenlendi. Protestocular, İran’ın saldırılarını kınayarak adalet talep etti. Irak Dışişleri Bakanlığı ise İran’ın saldırıları nedeniyle Tahran Büyükelçisini çağırdı.
Ayrıca IKBY Terörle Mücadele Birimi’nin yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait üssün de saldırıya maruz kaldığı ve 3 silahlı insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ise İran’ın iddialarını asılsız olarak nitelendirerek bu çatışmanın bir parçası olmadığını vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise İran’ın Erbil’e yönelik saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Miller, İran’ın Irak’ın istikrarını bozan bu tür saldırılara karşı olduklarını ifade etti.
Hatırlanacağı üzere, İran Devrim Muhafızları daha önce yaptığı açıklamalarda, saldırıların İran’a karşı casus ve terörist hedeflere karşı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Ancak saldırı sonucunda sivillerin zarar görmesi büyük tepkilere neden oldu. Kürt iş adamı Peşrev Dizeyi de dahil olmak üzere 4 sivil hayatını kaybederken, 6 sivil de yaralandı. Bu saldırılar üzerine Irak Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Tahran Büyükelçisini Bağdat’a çağırarak bir istişare gerçekleştirdi.
Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı