h Dolar 34,0863 % 0.16
h Euro 38,0833 % 0.16
h Sterlin 45,3764 % 0.04
h Altın (Gr) 2.833,42 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

İranlı Hukukçular Filistin’e Destek Verdi

İranlı hukukçular, İsrail'e açılan soykırım davasına destek amacıyla Tahran'da gösteri düzenledi. Gösteri sırasında İsrail ve ABD'ye karşı sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. İranlı hukukçular, İsrail'in yargılanmasını talep etti ve saldırıların derhal durdurulmasını ve Filistin devletinin kurulması için destek sağlanmasını istedi. Ayrıca, toplam 20 bin imza, BM'ye teslim edilmek üzere toplandı.

İran hukukçuları, Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı soykırım davasına destek için Tahran’da bir gösteri düzenledi. Gösteride, Gazze’deki soykırımın durdurulması için toplanan 20 bin imza, Birleşmiş Milletler’e teslim edildi. İran’daki gösteride “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD” ve “İsrail’in cinayeti ABD’nin de cinayetidir” sloganları atıldı. Ayrıca “İsrail cinayet işliyor, ABD destekliyor” ve “Kahrolsun çocuk katili İsrail” gibi pankartlar açıldı. İranlı hukukçular, İsrail’in yargılanması ve soykırımın durdurulması için uluslararası toplumdan destek talep etti.

Gösteride konuşan avukatlar, BM’ye verdikleri imzaların incelenmesini ve İsrail’in hakkındaki davanın ele alınmasını istedi. Hamed Cemişidi, BM’nin adil olması gerektiğini vurgulayarak, Gazze dosyasının neden dikkate alınmadığını sordu. Avukatlar, adaletin sağlanması için BM ilkelerine uyulması gerektiğini belirtti.

Avukat Zehra Sadeglu ise İsrail’in Filistin halkını kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdüğünü ve bu katliamların uluslararası savaş suçları olduğunu dile getirdi. Sadeglu, acil bir ateşkes ilan edilmesini ve Filistin halkının haklarına kavuşmasını talep etti.

Gösteriye katılan avukatlardan Ali Ekber Notaş ise İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım sonucunda birçok ailenin tamamen yok olduğunu ve bu durumun dehşet verici olduğunu söyledi. Notaş, uluslararası mahkemelerde soykırıma uğrayan Filistin halkını savunmak için hukuki girişimlerin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Başkent Tahran’daki gösteri, BM temsilciliği binası önünde gerçekleşti ve ülke genelindeki 20 bin hukukçu tarafından toplanan imzalar BM’ye teslim edildi.

Pakistan’da Kalabalıklar Filistin’e Destek İçin Bir Araya Geldi

Sıradaki haber:

Pakistan’da Kalabalıklar Filistin’e Destek İçin Bir Araya Geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.