h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İsrail’de, kritik söylemlerin yer aldığı mezar taşı kaldırıldı

İsrail’de, kritik söylemlerin yer aldığı mezar taşı kaldırıldı

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu tarafından öldürüldüğü iddia edilen esir asker Ron Sherman'ın ailesi, mezar taşının Savunma Bakanlığı tarafından kaldırıldığını açıkladı. İsrailli esirlerin aileleri hükümete tepkilerini göstermeye devam ederken, Sherman'ın annesi yeni bir mezar taşı yerleştirdi. Aile, Sherman'ın öldürüldüğünü zehirli gazla doldurulan tünele girmeye çalışırken hayatını kaybettiğini öne sürdü. İsrail ordusu ise Sherman'ın öldürülmediğini açıkladı.

İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’nde öldürüldüğü iddia edilen esir asker Ron Sherman’ın ailesi, Sherman’ın mezarına yerleştirdikleri “Başarısız hükümet tarafından Gazze’ye kaçırıldı, terk edildi ve öldürüldü” ifadeleri bulunan mezar taşının Savunma Bakanlığı tarafından kaldırıldığını açıkladı. İsrailli esirlerin aileleri hükümete tepkilerini göstermeye devam ederken, geçtiğimiz sene aralık ayında cansız bedenine ulaşılan İsrailli esir askerin mezar taşını eleştirdiği için Savunma Bakanlığı yerinden söktü. Esir asker Ron Sherman’ın ailesi, Mezar taşının yerine “Terk edilişin, acımasızca kaçırılışın, çok sevdiğin İsrail devletinin tarihindeki en büyük başarısızlığın ardından siyasi kazanç için öldürüldüğün için af diliyorum” yazılı yeni bir mezar taşı yerleştirdi.

Sherman’ın annesi Ma’ayan, askeri mezarlıkta yer alan mezar taşının Savunma Bakanlığı tarafından bir kişi tarafından kaldırıldığını ifade etti. Anne Ma’ayan, kaldırılan mezar taşının yerine “Terk edilişin, acımasızca kaçırılışın, çok sevdiğin İsrail devletinin tarihindeki en büyük başarısızlığın ardından siyasi kazanç için öldürüldüğün için af diliyorum” yazan yeni bir mezar taşı yerleştirdi.

Sherman’ın ailesi, esir tutulduğu tünele İsrail ordusunun zehirli gaz sızdırdığını ve bu nedenle hayatını kaybettiğini öne sürdü. Anne Ma’ayan, “İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin içine gömdüğü zehirli mezardan çıkmak için yaptığı çaresiz girişimler sonucunda birkaç parmağının ezildiğini buldular. Seni terk ettikten sonra sana yaptıkları buysa, bu ülkenin geleceği yok. Netanyahu’nun oğlunun ya da Gallant’ın torununu tünelde olması durumunda karar ne olacaktı?” dedi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, dün Sherman ile aynı tünelde bulunan diğer iki kişinin cesetleri üzerinde yapılan otopside herhangi bir travma ya da ateşli silah izine rastlanmadığı belirtildi.

İsrailli esir askerin, eleştirel ifadeler içeren mezar taşı, hükümet tarafından kaldırıldı

Sıradaki haber:

İsrailli esir askerin, eleştirel ifadeler içeren mezar taşı, hükümet tarafından kaldırıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.